ООН към бедните: Яжте насекоми

exotic-food-at-phnom-penh-marketsБедните да се прехранват с насекоми, които имат много хранителни свойства, призова Организацията по прехрана и земеделие към ООН (ФАО), цитирана от Би Би Си. В доклад, изготвен от експертите на организацията и представен в Рим, се казва, че развъждането на насекоми е един от начините да се реши проблема с осигуряването на прехрана в световен мащаб. Те са „питателни, с високо съдържание на протеини, мазнини и минерали“, се казва в документа. Насекомите са навсякъде, възпроизвеждат се бързо и се нуждаят от малко количество храна.

Около 2 млрд. души по света използват в хранителния си режим най-вече бръмбари, скакалци и мравки, показват данните на ФАО. Насекоми се ядат в 88 държави по света, като в едни региони са смятани за деликатес, а в други се консумират от бедните. 1900 вида от милионите съществуващи видове насекоми се използват от хората за храна. Погнусата сред потребителите е сред най-големите пречки за възприемането на насекомите като приложим източник на протеини в много западни страни, смятат от ФАО.
Източник: Сега

2 отговора на “ООН към бедните: Яжте насекоми

  1. от страна производителка на плодове и зеленчуци,които бяха конкуретноспособни с унищожаването на икономиката и отраслите в селското стопанство сега можем да започнем да отглеждаме хлебарки,бръмбари,скакалци,но предлагам първо на тях да премината господа политиците довели ни до тук.Хем ще е деликатес за тях ,хем ще станат елегантни и ще могат да расъждават и коват закони каквито трябва.Пък и в затвора за някой от тях тогава няма да е проблем ,тъй като там ще липсват евтинте депутатски кюфтета.А ние народа да си ручаме сиренце и доматки ,ама наше производство-селски…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s