Гавра! Правят човек на банковата мафия шеф на парламента

stoilov_voleva_200_200Жертви на високите лихви и убийствения чл. 417 готвят протести, срещу политическото безхаберие

 Избирането на депутата от БСП Янаки Стоилов за председател на 42-рия парламент е просто гавра с хилядите българи, които протестираха през зимата по улиците на България, както и с хилядите жертви на банковата мафия у нас. Това коментира с гняв пред Faktor.bg адвокат Веска Волева.

От няколко години тя води битка с банковия монопол и стана популярна като първия обществен защитник, който осъди банка заради произволна промяна на лихвените проценти. Адвокат Волева е категорична, че  докато е председател на правната комисия в 40-я парламент, при управлението на тройната коалиция Янаки Стоилов приема новия Гражданско процесуален кодекс, в който е вмъкнат и убийствения чл. 417, който дава неограничени права на търговските банки. При гласуването на новия ГПК в правната комисия тогава присъства юристконсултът на Асоциацията на търговските банки, но г-н Стоилов е забравил да покани, или да поиска становище от Комисията на потребителите. Стенограмата от това приемане е публична и може да се види от всеки гражданин на сайта на Народното събрание, посочи още адвокат Волева. Тя предупреждава, че воденото от нея Движение срещу член 417 ще организира протести срещу кандидатурата на Янаки Стоилов и лица свързани с банковия монопол да заемат отговорни постове в държавата.

Партиите, които влизат в новия парламента явно не разбраха добре какво им казаха хора от улицата. Говорят за всякакви други проблеми, но мълчат за проблемите на кредитополучателите, вместо да поставят премахването на чл. 417 като един от приоритетите на новия парламент  От май месец миналата година нашето Движение внесе в миналия парламент мотивирано възражение срещу опасния за бизнеса и гражданите чл. 417 и не само, че не предприеха конкретни действия, но даже не ни отговориха. Това им беше отношението към гражданите. Реално ГЕРБ се възползва от този смазващ хората текст в ГПК, който прие БСП, оказа им се удобен, коментира адвокат Волева. Тя е възмутена и от факта, че председателя на Асоциацията на търговските банки Левон Хампарцумян отново е изпълзял по медиите и дава акъл на бъдещото правителство, а мълчи за отговорността, че с водената от банките политика съсипаха малкия и средния бизнес и източват финансово България.

Във Фейсбук граждани вече се обединяват срещу кандидатурата на Янаки Стоилов и я определят като наложена от банковата мафия.

В понеделник предстои да бие звънецът на 42-то Народно събрание, а според източници от БСП Янаки Стоилов ще е най-вероятният шеф на парламента. Той е близък до Сергей Станишев, който го включи в новото ръководство на партията, а парламентарните среди е известен като Патето Яки.

Името на левия юрист за председател окончателно изплува вчера, след като лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че начело няма да застане човек нито на ДПС, нито на „Атака“.

Самият Стоилов коментира, че въпросът ще се обсъжда в контекста на цялостната управленска конструкция.

„Аз съм един от хората с най-дълъг стаж в НС, политически и професионално съм преминал през всякакви ситуации”, хвали се сам Янаки Стоилов.
Източник: Фактор. бг
http://www.faktor.bg/novini/balgariya/9041-gavra-pravyat-chovek-na-bankovata-mafiya-shef-na-parlamenta.html

3 отговора на “Гавра! Правят човек на банковата мафия шеф на парламента

  1. „По версии Дружникова, убийство являлось результатом провокации ОГПУ, организованной с участием помощника уполномоченного ОГПУ Спиридона Карташова и двоюродного брата Павла — осведомителя Ивана Потупчика. В связи с этим автор описывает документ, который, по его утверждению, он обнаружил в материалах дела № 374 (об убийстве братьев Морозовых). Эта бумага была составлена Карташовым и представляет собой протокол допроса Потупчика в качестве свидетеля по делу об убийстве Павла и Фёдора. Документ датирован 4 сентября, то есть, согласно дате, составлен за два дня до обнаружения трупов[13].“

  2. То от алчност за власт и пари нямат вид на хора…Какво постигнаха ,като разпродадоха България,сринаха икономиката и селското стопанство, и доведоха народа до просешка тояга???Ще влязат в историята с тяхната велика алчност на лешояди!

  3. Никой от влезлите в парламента не се притеснява от исканията на народа.За тях народа е средство,чрез което си осигуряват всичко необходимо,както кражбите ,разпродажбата на България,субсидиите за партиите,наемите да живеят охолно,храната ,дрехите,лимозините с личните шофьори,охраната на собствените им глави и всичко,което народа не може да си позволи!Безсрамието няма измерения там където съвестта липсва!Тежко ни народе!До кога ще ги търпим???

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s