Джейвик – най-бедният град в Англия

bednost-anglia-1Някога град  Джейвик (Jaywick) в графство Есекс бил курорт. Море, пясъчни плажове, морски продукти. Животът бил прекрасен. През 30-те години на миналия век един бизнесмен построил тук курортно местенце, но днес то не е нужно никому. Според Index of Multiple Deprivation Джейвик е на първо място по бедност сред 32 482 малки общини в Англия и Уелс.

bednost-anglia-2Тук е най-голям процентът на безработни младежи – 30 % от младите хора на възраст от 16 до 24 години нямат работа.

bednost-anglia-3Средната продължителност на живота на жителите на Джейвик е 74.9 години, почти с четири години по-малко в сравнение с продължителността на живота в Англия.

bednost-anglia-4Средният седмичен доход на семейство тук е 360 фунта (424 евро), докато в другата част на Англия е 650 фунта.

Градчето е с най-ниското ниво на образование и квалификация. Всеки трети жител тук преживява от помощи за безработица.

bednost-anglia-5Може да се каже, че положението в градчето е бедствено. Много жители в Джейвик страдат от алкохолизъм и наркомания.
Index of Multiple Deprivation – това е универсален индекс за неблагополучие, който включва показатели доход и достъпност до медицинска помощ във Великобритания. Данните се публикуват в Департамента на общините и местното самоуправление.

bednost-anglia-6Според изводите от Индекса, в Англия живеят в бедност 5 милиона човека. За най-бедни райони в Англия са обявени Ливърпул, Мидълсбро, Манчестър, Ноусли, Хал, Тауър-Хамлетс. Но за най-беден в Англия е признат град Джейвик.

bednost-anglia-7Снимките на направени на 3 април 2013 г. от Oli Scarff/Getty Images.

bednost-anglia-8bednost-anglia-9bednost-anglia-10bednost-anglia-11bednost-anglia-12bednost-anglia-13bednost-anglia-14bednost-anglia-15bednost-anglia-16bednost-anglia-17

Реклама

Един отговор на “Джейвик – най-бедният град в Англия

  1. Те седнали света да оправят,а техния хал и с затънало в нищета население кой ще оправи?Иначе много им са големи изискванията,а всъщност навсякъде дори е по зле от нас,но държат и ние да станем такива-от бедни- по- бедни,за да завземат нашия рай на България!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s