В престрелка в Сирия са убити британец и американка, сътрудничащи си с метежниците

A fighter from the Syrian opposition aimВ нощта срещу 31 май в провинция Идлиб в северо-източна Сирия са застреляни трима чуждестранни граждани, в това число жител на Великобритания и американка, съобщи Agence France-Presse, позовавайки се на намиращата се във Великобритания организация „Сирийски център за мониторинг върху спазването правата на човека“.

Англичанинът и американката, както се съобщава, са били сътрудници на сирийските метежници и били мюсюлмани. За третия загинал за сега не се съобщава нищо, освен това, че той също бил чужденец.Американската гражданка, според информация от ФБР, е 33-годишната Никол Мансфилд от щата Мичиган, която, влюбвайки се в арабски емигрант, заминала да живее в Сирия. На роднините й не била известна съдбата на жената след отпътуването й от САЩ.

„Разочарована съм. Никога не съм ми мислила, че тя може да бъде терористка. Безпокоеше ме това, че тя прие исляма и започна да носи кърпа на главата“, – каза лелята на загиналата Моника.

„Тя има златно сърце, но не беше умна. Мисля, че просто са й промили мозъка“, – смята бабата на загиналата.
Съобщава се, че Никол Менсфилд е израснала в семейство на баптисти. Известно е също, че тя в продължение на 10 години работила в дом за възрастни хора. Загиналата има 18-годишна дъщеря.

Гражданската война в Сирия започна през март 2011 г. До днес, според данни от ООН, във войната са загинали повече от 70 хиляди човека. Сирийската власт твърди, че зад опозицията стоят чужди държави. Според думите на министъра на информацията на Сирия министър Омран аз-Зоуби, на територията на страната има метежници от 29 държави. А френски журналисти неотдавна изчислиха, че 200 французи са влезли в редовете на „Ал Кайда“ и въоръжени се противопоставят на армията на Башар Асад.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s