Саакашвили си направи пластична операция с пари от бюджета

Georgia's President Saakashvili speaks during a news conference at his office in TbilisiДокументи, свидетелстващи за изхарчването на 11 хиляди долара от бившия грузински президент Михаил Саакашвили, се озоваха в редакцията на телевизия „Имеди“. От тях става видно, че Михаил Саакашвили е изхарчил от бюджета на охраната на Грузия огромната сума, за да си сложи ботокс. Една от клиниките в Ню Йорк е направила козметичните процедури на Саакашвили, който беше президент на Грузия от 2009 до 2011 г.

Ръководителят на прес-службата на главната прокуратура на Грузия Хатун Паичадзе каза, че е в ход следствие по темата. Вероятно Саакашвили ще бъде привикан за разпит. „Следствието има право да разпита всеки, в това число президента на страната, ако това е необходимо за делото. Законът не забранява подобен разпит“, – цитира изявлението на Паичадзе агенция Интерфакс.

Според информация от лидерът на парламентарното болшинство в Грузия Давид Саганелидзе, изхарчените средства били от бюджета на охранителната служба в страната, а на документите стоял гриф „строго секретно“. „Това е срамен факт“, – каза политикът пред грузински журналисти.

Според телевизия „Имеди“, Михаил Саакашвили е платил за ботокс 5.6 хиляди долара през 2009 г. и 5.8 хиляди долара през 2011 г.

Освен това, от секретните документи е видно, че президентът на Грузия е закупил с държавни средства портрет на американска актриса на стойност 6 хиляди паунда. Саакашвили направил и щедър подарък на някаква американка чрез заплащане на пребиваването й в хотел „Радисън“ на стойност 4.5 хиляди долара, също от държавния бюджет на Грузия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s