Стивън Сегал ще рекламира руско оръжие

4fbf91a0d2ff330eed91952ba78Русия може да предложи на известния американски киноактьор Стивън Сегал да рекламира руско стрелково оръжие, прозводство на завод „Дегтярев“, съобщи вице-премиерът на Русия Дмитрий Рогозин по време на посещинието си във Владимировска област.

„Днес на гости в завода е известният актьор, който изигра много роли, свързани с борбата с терористите – Стивън Сегал. Сега обсъждаме с акционерите следното: в името на демонстриране преимеществото на руското оръжие да привлечем господин Сегал, за да изтласкаме бренда си на външния пазар, на международните крупни военни панаири, за да се изправим срещу най-добите варианти на американското, а и на оръжието на цяла Западна Европа“, – каза той пред заводския колектив.

Според думите му, във вторник по време на съвещанието в завода ще бъдат разгледани перспективите за развитието на производството на стрелково оръжие и увеличаване на поръчките на предприятието.

„Ние сме длъжни не само да заемем второ място по експорт на оръжие в света, а да заемем първо място, както и да завземем пазара на стрелково оръжие и боеприпаси. Сигурен съм, че вие можете да направите това“, – подчерта Рогозин пред заводския колектив.

RIAN_01207820.LR.ru.jpg.1000x297x1Според думите на Рогозин, на базата на завод „Дегтярев“ може да се създаде едноименен концерн, а също и център по роботехника.

Рогозин съобщи, че се разглежда „възможността за създаването на боеприпасно производство в завода“. Той поясни, че решението е очевидно, защото предприятието отдавна се занимава с производството на стрелково оръжие.

Според Рогозин, на вътрешния пазар подобен концерт може да се конкурира само със създаващия се холдинг „Калашников“.

Рогозин каза още, че на съвещанието ще се обсъжда и въпроса за създаването на център по роботехника в завода.

По материали от „Интерфакс“ и РИА Новости

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s