Анонимните хакнаха сайта на правителството на Турция

maskflagAnonymous наруши работата на правителството на Турция и завладя личните данни на сътрудниците на кабинета на министър-председателя Реджеп Ердоган. Според съобщения от средствата за масова информация, от сървърите са били изтеглени електронната кореспонденция и паролите на регистрираните ползватели.

За хакването Anonymous съобщиха в мрежата Туитър. Съобщава се, че Anonymous са действали заедно с т.нар. Електронна армия на Сирия.

„Съпротивата на турския народ е едно от най-блогородните обществени дейстивия в най-новата ни история. Турският народ, жените, децата, младежите и старците, угнетени от управляващия режим, се събудиха. Сега страхът е завладял другата страна на барикадата – турският народ повече не се бои от угнетителите си. Турският народ осъзна потенциала за свободата си, свидетели сме на непредвидено от никого изцеление на душите“, – се казва в съобщението в сайта Anonymous.

За сега хакерите от Anonymous все още не са пуснали откраднатите данни в интернет, а в изявлението на групировката не се споменават подобни планове. „Акцията бе извършена, за да покажем уязвимостта на властта в Турция. Но ако е необходимо, то ние можем да докажем реалността на атаката“, – заявяват хакерите.

Докато Турция се тресеше в протести против правителството, Anonymous атакуваха десетки сайтове, принадлежащи на ръководството на страната и регионалните власти. Така например, хакерите извършиха успешни атаки срещу ресурсите на mersin.gov.tr, eshot.gov.tr, resmigazete.gov.tr. Появи се дори цяло движение #opTurkey, което планира „да атакува всеки комуникационен канал на турското правителство“.

По-рано се появи съобщение за това, че в западната част на Турция полицията е арестувала 24 ползватели на социалната мрежа Туитър, които са заподозрени в разпалване на безредици. Още 14 човека са обявени за издирване. Министър-председателят Реджеп Ердоган нарече Туитър „нарушител на спокойствието“ в държавата и източник на дезинформация.

Протестите в Турция не стихват вече шести ден. Мирният протест против унищожаването на парка в турската столица се превърна в най-огромната демонстрация против властта, която познава цялата история на 10-годишното управление на Ердоган.

Един отговор на “Анонимните хакнаха сайта на правителството на Турция

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s