Бивш военен от специалните части на САЩ смени пола си

080c0914bc1f530cdbb9fd2842bfe995dd0a770eБившият член на специалните части на САЩ, известни под наименованието „морски котки“, 46-годишният Крис Бек след излизането си в пенсия реши да промени пола си. Сега той е Кристин Бек, съобщи The Times.

Това стана известно след публикуването през юни на автобиографията му „«Warrior Princess» (Принцесата на войните).

Сега Бек е подложен на хормонотерапия преди финалната операция за смяна на пола. Но бившият боец вече се облича в женски дрехи, пуснал е дълга коса и се гримира, предава ABC News. След уволнението от службата той работи като военен консултант във Флорида.

За първи път Бек променя имиджа си през март тази година, когато в профила му в LinkedIn се появила женска фотография. На снимката бившят сътрудник в специалните части вече има женски вид. Колегите подкрепят решението на Бек.

В автобиографичната книга се разказва, как на 4-годишна възраст у Бек се появило желанието да се облича в женски дрехи, как се молил през нощта, за да се събуди в тялото на сестра си Ханна. Всичко това трябвало да остане в тайна от родителите, защото семейството било консервативно – религиозно и не би разбрало подобни желания. Бащата, спортен треньор, записал сина си във футболен отбор и изисквал той да се държи „по мъжки“.

Решението на Бек да се отдаде на военна служба било свързано с постоянния стремеж да заслужи похвала от баща си, смята психиатърът Анна Спекхард, която помогнала за написването на книгата. С това тя обяснява и двата брака в живота на Бек.

Настоящата Кристин Бек напуска военната служба през 2011 г., няколко месеца преди подразделението му – специалната група за бързо реагиране DEVGRU – да проведе операция по ликвидиране на лидера на „Ал Кайда“ Осама бен Ладен. Бек бил 20 години в „морските котки“. Той участвал в 13 мисии и получил бойна награда „Бронзова звезда“, за мъжество на бойното поле, а също медал „Пурпурно сърце“, която се присъжда на американски военнослужещи, ранени или загинали по време на бойни действия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s