Данъчната служба на САЩ изхарчила $ 50 млн за луксозни хотели и алкохол

IRS-Tax-ManДанъчната служба на САЩ се оказа в центъра на скандал. Както стана ясно, IRS изхарчила $ 50 млн за шикарни хотели и алкохол, а също и за билети за бейзбол за служителите си.

Данъчната служба на САЩ от 2010 до 2012 г. е изхарчила почти $ 50 млн за провеждане на конференции, по време на които сътрудниците нееднократно били настанявани в президентски хотели и посещавали бейзболни мачове. Информацията се появи по време на проверката на IRS в един от комитетите на Конгреса.

Една августовска конференция през 2010 г. в Анахайм (Калифорния) е струвала на IRS $ 4 млн. Около 2600 мениджъри, които взели участие в мероприятието, се били настанени в президентски апартаменти. Средната цена на апартаментите била между $ 1500 – $ 3500 за нощ. Освен това, 15 външни лектора са получили хонорар в размер на $ 135 хиляди всеки. При това един от тях е бил нает, за да изнесе доклад на тема „Лидерство чрез изкуство“. Сътрудниците също са получили допълнителни бонуси за сметка на парите на данъкоплатците, например, билети за бейзбол.

„Това е възмутително. Всяко разточителство трябва да бъде прекратено, особено във време на криза“, – каза сенатор Чарлз Шумер в интервю за NBC.

Новият шеф на IRS Дани Уърфъл неотдавна заяви, че тези разходи са остатъци от предишни времена.

Данъчната служба е обвинени и в това, че тя е подлагала на особено щателни проверки организации, свързани с Републиканската партия, които се опитвали да получат безаналогов статус в навечерието на президентските избори през 2012 г. Редица експерти предполагат, че засиленото внимание към противниците на демократите е възникнало след разпореждане от главния офис във Вашингтон, заинтересован от преизбирането на президента Обама. Но от Белия дом отричат подобна версия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s