Сирийските метежници разстреляха младеж, отказал да повярва в Бога

Ислямистите от Алепо убиха 40F03CCC-9413-4DC0-B53D-2DB328B67C40_mw1024_n_sМухамад Хатаа, млад жител на града. Подрастващият заявил на терористите, че не приема исляма, дори ако пророкът Мохамед се спусне от небето. Метежниците сметнали изказвенот на младия човек за богохулство и го разстеляли пред очите на майка му.

Според очевидци, Хатаа бил разносвач на кафе в работническия квартал Шаар. Районът от няколко месеца се намирал под контрола на терористите от въоръжената групировка „Фронт ал-Нусра“. Членовете на групировката са привърженици на „Ал Кайда“ и жестоко се разправят с опонентите си, съобщи американският телевизионен канал АВС.

Когато Хатаа разнасял кафе, някой го попитал за отношението му към пророка Мохамед. Юношата казал, че той не вярва в пророка. „Дори ако пророка Мохамед слезе на земята, пак няма да стана вярващ“, – отговорил сервитьорът.

Един от посетителите в кафенето докладвал на терористите. В събота, 8 юни, въоръжените ислямисти пристигнали в дома на Мухамад Хатаа и го завлекли в базата си. Сутринта на 9 юни те го извели на един от площадите в квартала, момчето било със синини и кръвонасядания по лицето, поставили го пред строя на въоръжените хора.

„Щедри жители на Алепо! Неверието в Бога е езичество. Този, който хули прорака – той е езичник. Всеки хулещ пророка ще бъде наказан“, – казал на гражданите на Алепо ръководителят на метежниците.

Майката на Мухамад Хатаа се хвърлила към въстаниците и помолила да пощадят живота на сина й. Но те не я послушали. Ръководителят на терористите убил сина й с два изстрела от пушката си. След това те се качили в автомобила, оставяйки тялото на юношата на майката и бащата.

Според думи на приятели и познати, Мухамад Хатаа бил привърженик на демокрацията и противник на установяване законите на шириата в Сирия.

Това не е първият случай на разправа на терористите с опонентите им в Сирия. На 14 май те разстреляли трима пленени войници в град Ракка. На 16 май ислямистите от сирийския „Фронт ал-Нусра“ публично убили пленени войници от сирийската армия в град Дейр ее-Зор.

2 отговора на “Сирийските метежници разстреляха младеж, отказал да повярва в Бога

  1. Това, че ислямистите не знаят кой е истинският Бог е ясно. Но не разбирам каква е причината да се твърди също и тук. Вярно, мнозина вярват, че Аллах и Бог са едно и също. Само че името Аллах произлиза от иранско езическо божество на злото, което се е наричало Алла. Към него се добавя -ах и става Аллах. Който не вярва, да се замисли и да намери къде пише, че Аллах има Син. Къде в Корана пише, че спасението е чрез Жертвата на Исус.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s