10-те най-трогателни истории за любовта между децата и животните

Тези дни стана известно, че американският професор Кон Слободчиков от Университета в Северна Аризона активно работи над създаването на програма, която ще помогне да се разбере езикът на животните. Ученият е сигурен: разговорът между хората и животните е напълно достижима цел. Според думите му, езикът на животните може да бъде разбран с помощта на специален уред с размер на мобилен телефон. Излиза, че е само въпрос на малко време, когато хората ще могат да осъществят отдавнашната си мечта и да разговарят с животните.

Но на всички ни е ясно, че на децата не са им нужни никакви уреди, за да разбират напълно животните, за което прекрасно свидетелстват историите от нашата подборка.

kidsanimals07

kidsanimals01

Фотографката от Ню Джърси Робин Шварц повече от 10 години фотографирала своята очарователна дъщеря Амелия в компанията на най-различни животни. Получили се два албума – „Светът на Амелия“ и „Близостта с животните“. Във всеки албум момиченцето е редом до диви животни, към които тя, както е видно, се отнася като към свои братя и сестри.

kidsanimals02

Фотографката Синди Кларк от Пенсилвания е автор на тези снимки – 3-месечния си племенник с 3-седмичните френски кученца.

kidsanimals03

Всеки има домашен любимец. 3-годишното момченце от Австралия на име Брекстън Уест-Смит си има африкански любимец – Цимби.

kidsanimals04

Това е история за голямата любов и приятелство между 4-годишното момченце Джулиан и огромния нюфаундленд Макс. Те живеят на остров до Сиатъл и заедно растат, изследват новите места и се наслаждават на безгрижното детство.

kidsanimals05

11-годишната Ралей Хегър обожава своето миниатюрно свинче на име Фергюс. Фергюс е един от примерите за следното: как миниатюрните версии на селскостопански животни вече са новите домашни любимци на градските жители.

kidsanimals06

Децата, които трябва да общуват с домашни любимци кучета (т.нар. канис-терапия), постепенно пренасят позитивното си отношение към тях към обкръжението си, към целия свят, превръщат се в по-общителни деца, по-лесно осъществяват контакти. С една дума, тези любвеобилни космати създания на четири лапи помагат на малкия си пациент да направи собствения си живот и този на близките си по-лек, изкарват от децата тези качества, които болестта им е отнела.

kidsanimals07

Типи Дегре – съвременната Маугли – тя се родила в Африка в семейство на френски фотографи на дивата природа и има необичайно детство. Момиченцето е израснало в африканската пустиня, установявайки близки отношения с много диви животни.

kidsanimals08

Японката Айя Сакай от Токио направи серия фотографии, на които са запечатани моменти от всекидневието на двама неразделни приятели – нейния малък син и домашния булдог.

kidsanimals09

Както твърдят родителите, 8-годишният Матео Валха общува с този гризач вече четири години -от времето, когато семейството пристигнало на почивка в Алпите. Тогава животните сами обкръжили момченцето. Те му позволяват да си играе с тях, което е абсолютно невероятно за дивите и предпазливи гризачи.

kidsanimals10

Малкото и болно момиченце продължава да живее, благодарение на своя най-добър приятел – кученцето с име мистър Гибс, което носи кислорода й на гърба си. Мистър Гибс е специално дресиран, за да помага на 3-годишната Алида Ноблох, която практически през цялото време трябва да вдишва кислорода през тръбичка.

Реклама

Един отговор на “10-те най-трогателни истории за любовта между децата и животните

  1. Очовековечихме животните,но част от човеците са по лоши и от най- опасните хищници.Алчността не е позната и на най- свирепите животни!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s