Взривиха автомобила на италианското посолство в Либия

highres_00000403222627.jpg.1000x297x1Взривът бил с такава сила, че автомобилът бил разкъсан на части. Кой стои зад атаката, за сега не е известно. Жертви няма, заради бдителността на шофьора, който навреме забелязал стърчащия от долната част на автомобила подозрителен предмет и предупредил пътуващия с него дипломат.

Те заедно напуснали автомобила и се насочили към дипломатическото представителство, след което гръмнала бомбата, която била поставена в задната част на машината.

Според думите на сътрудниците от италианската мисия, ако в колата е имало хора, то със сигурност би имало жертви. На мястото на произшествието работят сапьори и следователи, предава ИТАР-ТАСС.

Две години след началото на народните вълнения и посладвалата война, довела до свалянето и убийството на лидера на Джамахирията Муамар Кадафи, новата власт на страната, независимо от опитите, не се оказа способна да въведе ред в страната.

В Либия продължават да действат отрядите на бившите опълченци, в това число и радикални ислямисти, които не се подчиняват на централното ръководство и налагат собствени закони върху подконтролните им територии.

Така, в края на април в Триполи около посолството на Франция бе взривен миниран автомобил, в резултат на което бе ранена охраната и намираща се наблизо либийка.

на 12 януари по автомобила на консула на Италия бе стреляно в Бенгази.

Именно в този град, наричан „люлката“ на либийската революция, насилието придоби небивали размери.

Най-сериозен инцидент се случи на 11 септември миналата година, когато в резултат на атаката срещу дипломатическото представителство на САЩ загина посланикът на Щатите в Либия Кристофър Стивънс и още трима американци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s