Художник и учен от САЩ създадоха образа на човека от бъдещето

1326714692_chihayafuru-img1Вечен живот, телепатична връзка, летящи автомобили – всичко това са технологични атрибути на бъдещето. А как ще изглежда човекът след 100 хиляди години? Двама американци създадоха външността на жителите на Земята от далечното бъдеще – с изпъкнали очи, огромно чело и пигментирана кожа.

110Известно е, че мозъкът на съвременния човек по размерите си е три пъти по-голям от мозъка на древните жители на Земята, населявали планетата в началото на еволюцията. От приматите ни разделят стотици хиляди години развитие, довели до различен вид на черепа и лицето. След 100 хиляди години, според мнението на илюстратора от САЩ Никола Ламма, лицето на човека също ще претърпи невероятни изменения.

Консултирайки се с доктор Алън Куон от Вашингтонския Университет в Сент Луис, той създал образа на хората от бъдещето – почти персонажи от японски анимационни филми, с големи чела и огромни очи.

Според Ламма и Куон, в бъдещите години анатомията и генетиката ще се превърнат в приложни науки, които заедно с природата ще служат на човека и ще позволяват формирането на външността в зависимост от пристрастията и необходимостта. Челото, според думите им, неизбежно ще се увеличава, защото човечеството ще става все по-умно и по-умно, а обемът на мозъка ще расте в процеса на еволюцията.

scrn_bigmemories1Освен това, лицето на човека ще се стреми към съвършенство, към пропорциите на „златното сечение“ и „абсолютната симетрия“. Очите също, както твърди доктор Куон, ще се увеличат, защото след  стотици хиляди години човекът ще преуспее в колонизацията на Слънчевата система и ще живее в условията, които предоставят далечните планети. Очите ще имат по-големи клепачи, за да виждат в тъмнината и сумрака, ще придобият способността за странично премигване, ще имат особена мембрана за защита от космическите лъчи. Ще се увеличат дъгите на веждите, заради измененията в гравитацията. Пигментираната кожа ще се появи от извънземните ултравиолетови лъчи, а увеличените ноздри ще помагат на човека да диша в атмосферите на различните планети.

Евгениката ще се развие до такава степен, че родителите ще могат да избират външността на детето си още в утробата на майката, като в компютърна игра. Хората ще имат възможност отрано да определят цвета на очите, косите, кожата и прочие на бъдещето си дете.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s