Депутат от БСП: Голям грях направихме, простете

f940fe9f20d89631e698332d2565ba7c_1067x800„Голям грях направихме спрямо хората. Простете!“, написа депутатът от БСП Димчо Михалевски в социалната мрежа „Фейсбук“. Михалевски, който въпреки острата си реакция пред парламентарната група на БСП, гласува „за“ Делян Пеевски да оглави ДАНС, споделя пред „приятелите си“ в мрежата, че „лично ме е срам от решението ни вчера“.

„Сигурен съм, че ако искаме да си върнем държавата и хората да се чувстват нормално трябва да прекратим престъпната схема наложена от Бойко Борисов и Цветанов. Още по-сигурен съм обаче, че това не може да стане с подобни на техните методи. Вчера нанесохме най-голямата обида на хората работещи в сигурността. Трябва асиметрични методи на методите на ББ и ЦвЦв. Така е и по-честно и по-демократично. Лично ме е срам от решението ни вчера. Голям грях направихме спрямо хората. Дано времето и работата ни, ни дадат мъничък шанс да се реваншираме. Простете!“, написа Михалевски. Под статуса му привърженици на БСП коментират, че грешката е поправима и за нея може да има прошка, ако Пеевски бъде сменен веднага.

Късно в петък вечерта лидерът на БСП Сергей Станишев също изрази мнение на страницата си в социалната мрежа, но в защита на Пеевски.

„В България няма кандидатура, която да се приеме еднозначно. Който и да беше предложен, щеше да срещне една или друга степен на реакция. Имам основание да дам кредит на доверие на новия председател на ДАНС, да докаже чрез своите действия, че тя ще служи на хората и на държавата, че ще се престане да се използва за рекет на бизнеса, отнемане на бизнес, за шантаж.“, е позицията на Станишев.

В събраните близо 300 коментара под статуса на Станишев повечето мнения на партийни членове и симпатизанти заявяват, че „тази (кандидатура – бел.ред.) се приема еднозначно и всички сме против! Разказахте ни играта!“. „Вече нямам доверие на твоето доверие“, „днес бе предадена и лявата идея, снемам политическото си доверие от Станишев и очаквам неговата оставка сега“, „задминахте наглостта на ГЕРБ по всички параграфи!!!“, са част от гневните коментари.

„Защо не разбереш, че ролята на лидера е не да налага решения, в които вярва /знам, че си искрен/, а да накара хората да вярват в тях“, пише мъж, който се обръща със „Серго“, „защото сме израснали в един блок и маята ни е една“.

Час след избора на Пеевски за шеф на ДАНС Георги Кадиев, който не е участвал в гласуването, също разпространи позицията си в социалната мрежа. „Искам съвсем ясно да заявя, че не съм подкрепил кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС. На заседание на парламентарна група гласувах против. В зала не гласувах. Дадох много от себе си, за да не е ГЕРБ на власт. Нямам некакъв проблем да напусна парламента утре, но не мисля, че това би подобрило нещо. Влязох в парламента, за да изкореним ГЕРБ, но и за да възстановим професионализъм и морал. Днешното решение прекрачва границата на компромиса, който бих могъл да приема, и го заявих и на групата. Негласуването ми е моята форма на несъгласие. Може би правилна, може би не. Не ме съдете. Надявам се в България да се случват добри неща.“

В профилите във „Фейсбук“ на останалите депутати от левицата изобилстват въпроси в един и същ дух „защо така постъпихте“, но засега са без отговор. „Аз не съм гласувала този карикатурен анимационен герой да ръководи специалните служби. Къде останаха обещанията от 9 май на заключителната среща в НДК? Помни ли посланията си председателят на БСП и ПЕС?“, обобщава настроенията на редовите социалисти срещу избора на Пеевски.

Източник: dnevnik.bg

2 отговора на “Депутат от БСП: Голям грях направихме, простете

  1. А не ви беше срам да натиснете бутонът с ДА при гласуването. Лично аз НЕ ВИ ВЯРВАМ!

  2. Трябва да ви е срам повече и да не очаквате прошка, а да се оттеглите, защото сте в парламента, не заради партийната си група, а да действате в интерес на народа. Вие сте гласували с ясното съзнание, че това е в негова вреда!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s