Баща на общински началник от ГЕРБ и лидер на ДСБ ръководят протестите в Пловдив

o_137149227719758_nDJwyE_image_145727_600x402Още от петък различни по длъжност общински служители се вляха в протестите

Човекът с мегафона, който ораторствува и напътства движението на протестите в Пловдив, се оказа баща на общински началник. Стоил Атанасов е баща на Илиян Атанасов. Той е началник на ОП “Паркинги и гаражи“.

Още в петък, когато беше първият протест, сред масата недоволни се забеляза стабилно присъствие на служители в различните районни администрации. Кметицата на район “Западен“ Десислава Желязкова в петък и неделя беше въоръжена с фотоапарат и снимаше протестите. Административни служители от районните кметства “Източен“ и “Северен“ също скандираха срещу правителството.

Вчера на протеста се появиха общинските съветници от ГЕРБ Атанас Узунов и Веселин Маневски.

Именно присъствието на хора, близки до бившите управляващи, отблъсна голяма част от хората в Пловдив да се включат в протестите. В събота Атанасов призова по мегафона помощ от полицията, за да изведе от митинга хора, които активно участваха в зимните протести и които го изобличиха като близък до управляващата града партия ГЕРБ. Той пък ги нарече провокатори.

Тази вечер около 300 души излязоха по улиците на града. Толкова бяха и в събота. В петък и неделя имаше малко над 1000 недоволни. Преди началото на днешния протест, Атанасов раздаде транспаранти на някои от митигнгуващите. Досега подобни луксозни атрибути, не се бяха появавали сред протестиращите.

Спас Гърневски, лидер на ДСБ в Пловдив от днес, 20 юни, е начело на протеста в града под тепетата, редом до бащата на общинския началник от ГЕРБ.  Той е придружен от Димитър Русков, също от ДСБ, пишещ за фашисткия сайт Алтермедия.

На снимка 2: плакат на ДСБ от софийския протест.

dsc02398
Снимка: Ивайло Атанасов/PlovdivLive.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s