Чужди посолства подкрепят гей – парада в София

431411_30303855Дипломати подкрепят предстоящия парад на хора с различна сексуална ориентация в София, съобщават от БНР. 14 чуждестранни посолства у нас са подготвили специална декларация в подкрепата на шествието София прайд, което ще се състои на 22-ри юни. Това са представителствата на Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Литва, Холандия, Норвегия, Сърбия, Южна Африка, Великобритания и САЩ.

„Никой не трябва да бъде дискриминиран въз основа на неговата сексуална ориентация или полова идентичност“. Това пише в съвместното изявление, което е подписано от ръководителите на посолствата. „Искаме да окуражим обществеността и държавните институции да защитават тези ценности, пише още в съобщението на посланиците.

Почти всяка година шествията на гей общността в страната са белязани от различни инциденти и хомофобски прояви. Посолствата изразяват своята подкрепа към София прайд за поредна година.

3 отговора на “Чужди посолства подкрепят гей – парада в София

  1. Ами ако хетеросексулните поискаме да си мандахерцаме грездеите по центъра дали ще ни разрешат ,а?

  2. Като го подкрепят да ги поканят нашите родни педали и да им дадат гражданство и да си организииират парадчета некъде другаде….а не пред нашите деца и нашите възрастни родители….

  3. Педерасите по добре да не демонстрират извратеността си особено сега когато напрежението ескалира по площади и улици.Не сме скапани янки или луначави англичани при които евреите са наложили толерирането на извратеняците.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s