„Харта 2013” е синьо политическо инженерство

bartАнонимният документ „Харта 2013”, към който се твърди, че са се присъединили 60 журналисти и интелектуалци, се оказа спонсориран от световни организации, известни със своя афинитет към политическото инженерство.

Освен задължителното участие в подобни проекти на Джордж Сорос и Институт „Отворено общество”, сред спонсорите му са още фондациите Atlantic Philanthropies, Charles Stewart Mott Foundation, Ford Foundation, German Marshall Fund of the United States, Open Society Institute Rockefeller Brothers Fund. Зад инициативата застават още журналисти от кръга „Икономедия” на Иво Прокопиев и Центъра за Либерални стратегии, ръководен от Иван Кръстев, член на групата за политическо инженерство „Типинг пойнт”.

Като най-важно качество на хартата, озаглавена за „разграждане на плутократичния модел„, попитани от в. “Репортер” български интелектуалци посочиха нейната анонимност. Редакцията зададе въпроса кой е автор на документа, на който половината от подписалите се в него не можаха да дадат отговор. Това поставя под съмнение почтеността на иначе добре формирания текст.

Много по-категорични бяха българските представители на хакерската група „Анонимните”, които определиха хартата като измама и мозъчен тръст, която няма да промени политическата обстановка в страната, позната през последните 23 години.

Източник: МИГ news. info

Още по темата ТУК http://worldtodaybg.com/2013/03/06/%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE/

Един отговор на “„Харта 2013” е синьо политическо инженерство

 1. Аз съм един от протестиращите.
  Имам ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ИСКАНЕ:
  Хората, съпричастни с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, да си подадат ОСТАВКИТЕ, а лобистите за това да бъдат осветени. Това е въпрос, засягащ националната сигурност, вълнува всички български граждани и не може да остане нищо скрито-покрито.
  Смятам за чест и граждански дълг да протестирам всеки ден от 18:30 пред МС, НС и Орлов мост, докато това не стане.

  ГАФ –> ОСТАВКА –> евентуална прошка.
  Това е МОРАЛНОТО изискване.
  На платените разноцветни драскачи, които се опитват да разводнят протеста, ще кажа, че коментари “защо биете негрите”, “ланшният сняг” и т.н. би трябвало да се поставят СЛЕД решаването на ТОЗИ изключително важен ПРОБЛЕМ на НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.

  Проблемите трябва да се решават ЕДИН ПО ЕДИН.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s