Петър Волгин: Защо няма да подпиша Харта 2013

Снимка: OffNews.bgИма две причини, поради които нямам желание да подписвам Харта-2013. Първата засяга съдържанието на документа – претенциозен стил, нито дума за най-големия проблем на България, а именно все по-засилващото се неравенство, и на всичкото отгоре – специално ударение върху защитата на едрата собственост. Втората причина се отнася до някои от подписалите хартата лица. Не желая името ми да стои редом с личности от Българския хелзински комитет. Изобщо някой може ли да ми каже какво животно е това БХК? Кого представлява, какви групи стоят зад него, кой е гласувал за него? Нямам спомен този комитет да е защитил хората, които биват експлоатирани, хората с ниските доходи, хората със срамно ниските пенсии, хората, които нямат пари да си купят лекарства. Кого тогава защитава БХК? Иначе се изказват по всички въпроси, дават съвети на всички, лепят етикети на поразия, но никакви ги няма, когато трябва да защитават хората, които действително се нуждаят от защита. Признавам, че са отлични професионалисти в усвояване на траншовете от чужбина. Знаят какви проекти и становища да изготвят, за да заработят поредната субсидия. Само че това не ме кара да ги уважавам повече. Eто защо съм си изработил следния критерий – видя ли документ, където на челно място се е изтъпанил БХК, за нищо на света не подписвам:)))

„Деконструкция“ с Петър Волгин

3 отговора на “Петър Волгин: Защо няма да подпиша Харта 2013

 1. Г-н Волгин, в момента има по-непосредствен проблем.

  Аз съм един от протестиращите. Гласувал съм. Искам ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО от управляващите:

  Да се каже истината за ГАФА с назначението на Пеевски за шеф на мегаструктурата ДАНС – кой е лобирал за него, КОИ СА КУКЛОВОДИТЕ и виновните за този ГАФ отговорно да си подадат ОСТАВКИТЕ.

  След ГАФА с Пеевски, граничащ с ПРЕДАТЕЛСТВО и ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА е НЕДОСТОЙНО, НЕПОЧТЕНО, НЕМОРАЛНО И НЕДОПУСТИМО да няма поета отговорност и поне една подадена лидерска (или премиерска) оставка.

  Как така ГАФ има, а поета ОТГОВОРНОСТ и подадена оставка НЯМА???

  В случай, че няма поета ПЕРСОНАЛНА отговорност И подадена ОСТАВКА, ще се наложи да си отидат всички управляващи ВКУПОМ.

  Ще смятам за чест и граждански дълг всеки ден от 18:30 да протестирам, докато няма поета отговорност И подадена ОСТАВКА за този ГАФ, както и цялата истина за него.

  • Жоро, работата с гафа „Пеевски“ е много по-дълбока и сериозна! Националното предателство има много по-стара дата – може би от преди 23 години. Гафът с Пеевски е едно от повърхностните проявления на националното предателство, допуснат поради тъпото високомерие на „управлявашите“, които ни вземат за малоумници и се опитват да ни пробутат всякакъв боклук. На Волгин ще кажа – не можеш така категорично да се противопоставяш на един протест, иницииран от крайното недоволство на хората от липсата на морал и отговорност в държавата. От осъждането и отхвърлянето на този протест полза имат само тези, които са предизвикали общественото недоволство. Истина е,че край този протест се оитват да се прилепят много политичеси интереси, но поне засега те нямат съществено влияние върху него. Хората са недоволни и от Олигархски, и от Бойко, и от Костов, и от Станишев. Хората искат промяна, но не знаят каква именно и не знаят как да я постигнат. Виж, Волгин, тук може да си много по-полезен.

 2. А предлагаха ли Ви да го подпишете г-н Волгин?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s