Най-смъртоносният американски войник убил 2 746 човека / Die Welt

122005AДилард Джонсън е най-смъртоносният американски войник в американската армия, съобщава немското издание Die Welt. В мемоарите си 48-годишният ветеран твърди, че по време на войната в Ирак е убил 2 746 противникови войници. Голяма част, признава командирът на спецподразделението Carnivore, той унищожил лично със стрелковото си оръже, другите били убити в ръкопашен бой с голи ръце или с помощта на нож.

Точността си ветеранът дължи на един от своите командири, който  го посъветвал „да направи списък, в който всеки убит да се отбелязва с чертичка“. В книгата се правят многобройни паралели с герои от митове и легенди за герои. Авторът разказва как е водил бой срещу „44 иракски танка и 20 хиляди войници“, а и как веднъж му се наложило да убие с нож противника си, защото пистолетът му отказал.

Според признанията на бащата на четири деца, изборът на професията била предопределена от любовта му към оръжията, която датирала от детството. „Имах огромен талант в стрелбата, – признава жителят на щата Кентъки. – Всички мои приятели искаха да станат астронавти или пожарникари, но мой кумир беше главният герой на сатиричния комикс „сержант Рок“.

Джонсън постъпил в армията през 1986 г., но трябвало да почака до 2003 г., когато бил изпратен на бойни действия. Преди завършването на втората му командировка в Ирак през 2005 г. Джонсън вече бил снайперист. Като снайперист той унищожил 121 противникови войника, най-далечната цел се намирала на разстояние 750 метра.

Джонсън има 37 награди за храброст и куршум в крака. Die Welt добавя, че куршумът не бил най-големият проблем на американеца. В момента Джонсън е болен от рак на лимфите.

2 отговора на “Най-смъртоносният американски войник убил 2 746 човека / Die Welt

  1. Свинята се хвали. Но и 1/!100 да е вярно, заслужава смърт. Участва в кална война, избива невинни хора, които защитават родината, защото е двукрака свиня.
    Както казват, Господ го наказал с този лимфен рак.
    Ще умре като пес помияр …

  2. Когато убиеш пет човека, ти заслужаваш смърт, защото си един изверг. Когато убиеш 500 човека, ти си митологизиран герой, с държавни награди за това. А този американски идиот олицетворява видиотената политика на идиотизиращите се САЩ. Но няма ненаказано зло!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s