Поредно изтичане на информация от ЦРУ

54xEWhm5Вътрешният меморандум на американското разузнавателно управление стана достояние на света. По ирония на съдбата, в документа ръководството на ЦРУ се обръща към сътрудниците си с молба да внимават около секретните данни.

Тайното винаги става явно. Тази истина за пореден път бе доказана от самата секретна служба на САЩ, която в последно време не успява да се противопостави на изтичане на информацията от централата. Днес достояние на обществеността стана информация, че ЦРУ е започнало мащабна вътрешна кампания за борба с предаване на секретни данни на журнилистите, съобщи испанското издание АВС. Разузначавите се страхуват, че в техните редици може да се появят нови Едуардовци (бел.ред. от Едуард Соудън), които да предоставят на света поредната порция информация за тайната дейност на правителството на САЩ.

Шефът на ЦРУ Джон Бренън подписал документ, адресиран до агентите и сътрудниците на разузнавателното управление. В меморандума Бренън припомня на подчинените си, че те се длъжни да пазят в абсолютна тайна цялата информация, с която разпологат. В същия ден, обаче, документът става достояние на обществеността и е публикуван от Associated Press. Разсекретеният меморандум има гриф „само за вътрешна употреба“.

В меморандума шефът на ЦРУ призовава сътрудниците си „да ожесточат корпоративната култура на секретността“. Джон Бренън предложи най-щателно да се проверяват книгите и статиите, които пишат бившите сътрудници на разузнавателното управление. Той поясни, че под термина „задължителна проверка“ има предвид проверка, на която ще бъдат подложени всички трудове на бивши американски разузнавачи.

По данни на Associated Press. бившият ръководител на ЦРУ генерал Петреус е посъветвал Бренън да започне стриктна работа върху информационната безопасност на агенцията. Съобщава се, че самият Бренън бе заподозрян в предоставяне на средствата за масова информация на данни за краха на някаква военна атака на САЩ. Тогава високопоставеният аналитик възглавяваше антитерористичния комитет в Белия дом. Вашингтон опроверга слуховете около този въпрос.

Един отговор на “Поредно изтичане на информация от ЦРУ

  1. В най мракобесната терористична организация ЦРУ има и честни хора но въпроса е не защо убиеца убива а защо го посочват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s