Плевнелиев и връзките му с Цв. Бориславова и Иво Прокопиев

Снимка: ТемаРосен Плевнелиев официално става милионер през 2005г., след като е финализирана сделката по продажбата на “Бизнеспарк – София”.

След разкритията за офшорките на президента Росен Плевнелиев се оказа, че той си е “спестил” $250,000 след като е получил $1 млн. по консултантски договори между фирмите, в които той е едновременно и съдружник, се появиха разкрития и за обръчът от фирми около него и нова, малтийска, офшорка.

През 2005г. Плевнелиев, както четем в неговата декларация пред Сметна Палата, купува апетитен парцел на брега на морето – край Черноморец.

След това семейната му фирма “Плевнелиеви ООД” се сдобива с още 4,620 дка върху скалите и 7 дка. ниви зад тях. Така общата големина на територията достига над 12 дка.

По онова време се реализира и сделката по продажбата на “Бизнеспарк – София”, от което Плевнелиев става законен милионер, понеже като мениджър на немската компания печели солиден процент от продажбата.

Пари от сделката изкарва и дясната му ръка – Христо Москов, който става съдружник на президента в цял нов проект, който той планира на земите край Черноморец. За целта двамата учреждават фирмата “Аклади Имобилиен” с управител – Христо Москов и собственици: Семейство Плевнелиеви. Учреждават и фирмата “Брейкаут ООД”.

Малко преди изборите за президент през 2011г., 100% от дяловете са преригистрирани на фирма “Брейкаут”, което е дружество собственост само на Москов.

Същото партньорство има и във фирма “Си Ю пропърти”, където съсобственици са били “Брейкаут” и Плевнелиеви, а в ролята на управляващ съдружник влиза съпругата на президента – Юлияна Плевнелиева.

Това е доста сложна плетеница от фирми, каквато обикновенно стои зад мащабни проекти по морето. Към нея трябва да прибавим и фирмата “Дани консулт”, в която Плевнелиев и фирмата на Москов притежават 28%.

Оказва се, че в нея има партньорство един от фондовете “Грамърси” – този, който е регистриран в Малта. Финансови фирми от групата с това име, коя регистрирана в САЩ, коя на Кайманите, инвестират в проекти на видни олигарски от т.нар. кръг
“Агнешките главички”

“Грамърси” е връзката между президента Плевнелиев и лица като банкерката Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев и Огнян Донев.

Именно “Грамърси” с консултант “АЛФА ФИНАНС” на Иво Прокопиев закупува “Бизнеспарк – Ссофия”, пак “Грамърси” е акционер по различно време с различни проценти в “Софарма” на Огнян Донев и в Българко-американската кредитна банка на Бориславова.

Автор: georgimarinov
http://georgimarinov.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/07/06/zashto-r-plevneliev-taka-aktivno-se-vkliuchi-na-stranata-na-.1127191

Един отговор на “Плевнелиев и връзките му с Цв. Бориславова и Иво Прокопиев

  1. Богат президент – ограбена и бедна държава!Е, нали си го избрахме,а тогава май не беше богат !? Да се чуди и мае човек ! Дали е щастлив сега или е бил щастлив когато е спял в колата си по улиците на Германия ? Изглежда тогава се е научил как да стане богат и „хрисим“ президент ! То тихите води са най коварни и опасни ! Един ли бе такъв ? Май станаха доста ?!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s