Хартистите купени от американски фонд

3647102720_915a0cdf451013714_10151735367849273_1206653009_nАсен Генов, който бе администратор на #ДАНСwithme е получил $79 960 от Тръста за гражданско общество

Неправителствени организации, финансирани от американския Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа, стоят зад анонимната „Харта 2013”, пише в утрешния си брой в. “Репортер”.

Тръстът, който до края на 2012 г. разпределя 75 млн. долара за финансиране на НПО-та е създаден от  група частни американски фондации, а именно: Атлантик филантропис, Фондация „Чарлз Стюърт Мот“, Фондацията Форд, Джърман Маршал Фонд – САЩ, Институт „Отворено общество“ и Братя Рокфелер Фонд.

Оказва се, че част от сериозните бенефициенти на тръста са сред 60-те юристи, представители на НПО, деятели на културата, преподаватели, журналисти и еколози, подкрепили хартата. Сред тях е Антоанета Цонева от Институт за развитие на публичната среда, финансиран съответно със 76,500 долара за периода 1 юли 2011 г. – 1 октомври 2012 г. и 75 000 долара за периода 15 юни 2012 г. – 15 юни 2013 г.  по проектите „Граждански дневен ред 2.0” и „Програма за развитие и устойчивост”.

Блогърът Асен Генов, който бе администратор на събитието #ДАНСwithme и е сред подписалите хартата, е получил 79, 960 долара от Тръста за гражданско общество по проект „Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда”.

Сред бенефициентите на тръста е и Българско училище за политика „Димитър Паница”, част от сороските организации, стоящи зад хартата. То е получило близо 85 000 долара за периода 1 септември 2012 г. – 31 август 2014 г. по проект онлайн инструменти и обществени дебати за ангажиране на гражданите с националните и европейски избори в България.

Все още никой подписалите се в хартата не може да посочи нейния автор. Оказва се, че части от обемната „Харта 2013” са копирани от преамбюла на програмата на партия ДНЕСС, учредена през 1999 г. Зад партията стоят Маргарит Мицев, депутат от 36-тото Народно събрание, станал известен като милионерът, спестил от закуски и Иван Татарчев, бивш главен прокурор.

„Някои от подписалите хартата са били мои и на Иван Татарчев близки”, заявява Мицев, цитиран от сайта „Афера.бг”.

Източник: МИГNews.info
http://www.mignews.info/hartistite-kupeni-ot-amerikanski-fond/

Снимка:  oldsite.zelenite.bg

2 отговора на “Хартистите купени от американски фонд

  1. и не си мислете,че това е някаква си частна фондация,частна организация…това си е цру,което работи чрез тях ,те много отдавна работят така като една от стратегиите им за превземане на други държави,разбира се най отпред се развява флагът на демокрацията,правата на хората и други ала=бала лозунги,които са прах в очите на хората и са задължителни за обикновения човек,а за тях са само средство за завладяване на територии и природни ресурси

  2. Американците са направили цяла система и организация за влияние на планетата, като купуват личност формиращи общественото мнение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s