Цветанов вече с полицейско досие

484714_567363429973444_682266484_nВзеха му отпечатъци и ДНК проба по наредба, подписана от него

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов официално влезе в регистъра на бандитите. Бившият МВР шеф вчера е бил в столичната полиция, където му е направена полицейска регистрация заради повдигнатото му обвинение, научи „Преса“ от информирани. От СДВР отказаха коментар.

В процедурата с Цветанов няма нищо необичайно. МВР е длъжно да снеме личните данни на обвиняемите за умишлени престъпления, а Цветанов е такъв от 12 юни. Тогава му бе повдигнато обвинение по делото за незаконно подслушване за неупражнен контрол над подчинените му – бившите шефове на СДОТО Камен Костов, Цветан Иванов и Сергей Кацаров и шефа на отдел в дирекцията Радко Димитров, станал известен като Отвертката. Повдигнатото обвинение на Цветанов е и повод да му бъде отнето и разрешителното за оръжие.

1011476_4460890138820_891729766_nИзискването да се прави полицейска регистрация на лицата, които са привлечени като обвиняеми за извършени умишлени престъпления е записано в Наредба №Iз-701 от 17 март 2011 г., подписана от самия Цветанов като вицепремиер и министър на вътрешните работи.  Съгласно документа в регистъра се вписват личните данни на лицето – имената, ЕГН, адрес, дата и място на раждане, гражданство, пол, прякор, особени белези, татуировки и други. Изготвя се и снимка в три пози – десен профил, анфас и ляв три четвърти профил. Снемат се пръстови отпечатъци върху Европейска дактилоскопна карта и се вземат проби от устната кухина за изготвяне на ДНК профил. Регистрацията се сваля служебно или след мотивирано писмено искане на регистрирания. Според закона за МВР това става в случаите, когато е извършена в нарушение на закона, наказателното производство е прекратено или има оправдателна присъда.

Викат го пак в сряда, за да го обвинят

Бившият МВР шеф е получил призовка да се яви в столичното следствие в сряда. Дали обвинение ще му бъде повдигнато, е под въпрос, защото засега няма произнасяне дали следователите ще бъдат отведени от разследването, както поиска Цветанов. В петък той и защитникът му се явиха в следствието и поискаха отвод, защото преди няколко дни те се опитали да разпитат Менков по делото на Цветанов. Така те искали да лишат адвоката от възможността да защитава
повереника си.

„Не коментирам полицейски регистрации и отнемане на оръжия“, лаконичен бе защитникът му Менко Менков.

(в. Преса, печатно издание, брой 184 (535) от 9 юли 2013)

Един отговор на “Цветанов вече с полицейско досие

  1. Факт
    Червените лапнишарани,
    са с промити мозъци – усрани!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s