Берлинската полиция задържа журналисти от RUPTLY по време на акция на Аnonymous

4b592ac8ed27e60b914cfa09a9f59f09221e3c6dБерлинската полиция задържа няколко часа сътрудници на видеоагенцията RUPTLY по време на снимките на протеста на Аnonymous пред посолството на САЩ. Полицията се опита да изземе записаните видеокадри.

Снимачната група на видеоагенцията RUPTLY снима в Берлин акция, насочена срещу американския шпионаж. Активистите на Anonymous били насочили към сградата на посолството на САЩ визуална проекция с надпис «UNITED STASI OF AMERICA». Излъчването се извършвало от автомобил, паркиран срещу сградата. Полицията задържала сътрудниците на RUPTLY и изискала картата-памет със записите от акцията. След няколко часа представителите на реда били принудени да освободят снимачната група на RUPTLY, защото не открили законови основания за по-нататъшно задържане и конфискуване на видеото.
„Сътрудниците на видеоагенция RUPTLY са снимали акцията на Anonymous, за целта те имат всички необходими разрешения за работа и акредитация. Всяка конфискация в този случай ще се смята за незаконна, затова берлинската полиция не успя да изземе видеото“, – съобщиха германските медии.

Материалите на RUPTLY се ползват от десетки интернет-портали и телевизионни канали по целия свят. Сред тях са – CCTV, Fox News, CBS, CNN New Source, Bloomberg, Press TV, Al Arabiya, NHK.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s