Ники Генов спря гладната стачка

10566_524197254294214_220058948_nФотографът Николай Генов (Кужо), който започна гладна стачка в знак на солидарност с решението на Едвин Сугарев, обяви преди минути в социалната мрежа, че спира гладуването.

Ето какво пише самият Генов:

1005904_526350980745508_1404620531_n„КРАЙ
За голямо съжаление, поради рязко влошеното здравословно състояние на Едвин и по негово настояване утре и аз прекратявам гладната си стачка на 20-я ден, като ви уверявам, че пред това време не съм вкусвал и троха. При това внезапно развитие не е редно да настоявам Еди да продължи, въпреки че само с една дума бих могъл да го убедя, но това би било престъпление пред 6-те му деца. В събота започвам бавно да се захранвам. В момента здравословното ми състояние е добро. Надявам се, гладуването да не се е оказало пагубно за Еди и въпреки безрезултатно завършилата гладна стачка, ще продължим и занапред в същия дух. Очевидно преялите в Парламента не се трогват ни най-малко от всенародното недоволство, но въпреки всичко краят им е съвсем близо.
Благодаря на всички вас за загрижеността и куража, който ни давахте с мейлове, писма, обаждания и посещения по време на гладуването!
Ваш Николай Генов“

1045119_526683544045585_878734267_nДо 9.30 ч. тази сутрин постът му бе подкрепен от 115 човека, повечето от които го поздравяват за спирането на гладната стачка.  Не липсваха и несъгласни с така приложените методи за натиск към правителството. Ето и част от коментарите:

– Boyko Stankushev – Така трябваше, правилно решение! Кураж!

– Нели Младенова – Благодаря че Ви има!

– Илиян Стоянов – Давате наистина добър пример с това което правите и идеалите които имате, но тия от правителството явно са решили, че протестите ще отзвучат. Никой от тях не се интересува какво мислят хората и затова народът ще се вдигне, за да ги измете – не само правителството, но и всички досегашни политици, които до един са компрометирани.

– Катя Меламед – Благодаря ти, Ники! Много те мислех, страхувах се. Имаме нужда от вдъхновението ти!

– Катерина Диянова – Едвин си направи евтина реклама, това беше. По времето на ББ се самозапалиха толкова много хора, но не, за да им четат книгите, или да се пише за тях, а заради това, че изнемогваха.

– Катерина Диянова И в крайна сметка, щом не ви се яде – гладувайте си. Проблемът не е, че нямате пари да си купите храна, нали?

– Ники Генов – А вие, освен силикона, имате ли какво да рекламирате?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s