Лицето на СДС Лияна Панделиева: „Да ви пикая на протеста!“

Лияна-ПанделиеваАвтор: Лияна Панделиева
Преди малко получих лично съобщение от Силви Милчева, която възмутено ме попита дали днес съм наругала протестиращите пред парламента. Я, какви чудеса! Някой е побързал да ме набеди за враг на протестите в мрежата, а учтиво е пропуснал цялата история. Затова тук пускам едно парченце от всичко, което бих искала да разкажа, а линкът е към блога ми, където се съдържа и останалото.

Лияна Панделиева prof.-Elka-Konstantinova-i-Jelyu-Jelev00Като журналист отидох на Комисия по транспорт в Народното събрание по темата за промени по отношение на таксиметровия и обществен транспорт. Подходих от най-далечното място на протеста, за да мина тихичко и да си върша работата. В мига, в който се представих на полицията и ми казаха къде е пропусквателният пункт, някаква агресивна лелка ме полази и започна да крещи (цитирам): „Мръсна курво, няма да влезеш! Тука ще умреш, махай се, курво”

Цялата история – ето тук:
Не знам кои са мирните лица на протестите, не знам също защо толкова приятели фотографи пускат само личица на дечица със знаменца. Днес от личен опит се убедих, че протестиращите са водени от агресивни изроди, които липсата на психиатрична помощ не може да въдвори където им е мястото. И странно – никой не иска да пуска такива кадри.

Лияна Панделиева www.monitor.bgКато журналист отидох на Комисия по транспорт в Народното събрание по темата за промени по отношение на таксиметровия и обществен транспорт. Подходих от най-далечното място на протеста, за да мина тихичко и да си върша работата. В мига, в който се представих на полицията и ми казаха къде е пропусквателният пункт, някаква агресивна лелка ме полази и започна да крещи (цитирам): „Мръсна курво, няма да влезеш! Тука ще умреш, махай се, курво”

Когато започна да ме блъска, отбих ръцете й и вече се затичах към полицаите, които вдигаха едно заграждение. В този момент тя започна да крещи към други хора: „Спрете я мръсницата, ще влезе тая курва!” и пак ме хвана. „Не ме докосвайте, отдалечете се от мен веднага!” – казах го ясно и твърдо. „Ти, курво, заплашваш ли ме?! Ти ли ма, мръсницо!” От всички страни летяха хора, желаещи да ме линчуват. Един от тях беше вдигнал цялото си колело и с него замахваше към мен. Полицай се изправи пред него и го блъсна. През това време около десет униформени вече бяха около мен – един ме беше прегърнал, други пазеха него, зад тези тримата стояха още хора и така ме внесоха зад загражденията. Едва като бях вътре се обърнах и попитах защо ме нападат щом не ме познават. Казах, че съм журналист и отивам на Комисия по транспорт във връзка с инцидентите с таксита. Отговориха ми дружно с възгласа на лелката, който вече цитирах. Едно младо момче за момент се сепна – нямаше логика да нападат физически човек, който не е депутат (не че тези кретени могат да нападат когото и да било, защото това е хулиганство и забранена от закона агресия) и пак се разкрещя с останалите. „Да ви пикая на протеста, ако това представлявате!” – казах.

Лияна 200573_1756338061775_1983217_nПреди малко получих съобщение във фейсбук от някоя си Силви Милчева, която ме кара да се засрамя за думите си. Странно, никой не я беше осветлил за начина по който пазителите на демокрацията налитат на напълно невинни хора, които си вършат работата. Не бяха писали как наричат всяка журналистка, която трябва да работи в сградата „мръсна курво”. Изобщо – бяха пропуснали същината на своята изява.

Трябва да призная, че отидох в парламента с голяма доза страх, защото моя колежка от редакцията – Мариана, слънчев, позитивен, добър човек и сериозен професионалист беше отишла на друга комисия в парламента по-рано през деня, но тя беше яла бой, докато полицията я стигне и спаси. При това от същата групичка, която атакува мен. Те явно са дебнели около пропусквателното място и са налитали като видят, че някой ще влезе. Затова може да се каже, че тръгнах подготвена за агресия. В обикновени условия при такава безумна атака сигурно щях да се разплача. Но вече бях достатъчно бясна заради Марианка. Бях бясна, че на път за работа се наложи да крача от алея Яворов до математическата гимназия, където е редакцията. Бях бясна заради милата малка бабка, която се разплака на спирката, където задръстването стана непреодолимо, че не може да иде на погребение. Бях бясна да гледам 15-те маргинали, блокирали Орлов мост с ясното съзнание, че всяко правово действие срещу тях ще се превърне в медийна новина в тяхна полза. Бясна бях заради момченцето в детска количка, което се захласна от плач, стреснато от тромба почти досами него.

Лияна 1012177_10200504303823629_564191808_nСмешно ми стана когато влязох в Народното събрание. В сградата е тихо като в църква. Колко ли разочаровани ще са лудите отвън, ако знаят, че вътре никой не ги чува…

Цялата случка ме върна много назад във времето… преди 20 години. Тогава дъщеря ми беше пеленаче. Возех я в количка. Народното събрание отново беше заобиколено с железни заграждения. Имах работа за малко вътре отново като журналист, затова влязох с бебето. Излязохме навън, отвориха ми бариера откъде да мина, тръгнах с количката по жълтите павета и само 20-тина метра по-нагоре към мен се залетяха 20-тина души – с тояги и с две големи знамена. „Убийте я, убийте и копелето в количката!” Обърнах се и хукнах с всички сили. Който е бягал с бебешка количка по жълтите павета може да си представи дали може да се развие някаква скорост. Нямах време да спра, да я откопчая и да я взема на ръце. В този момент двама полицаи прескочиха оградата – нямаше време да я местят, един грабна количката и хукна, друг ми помагаше да тичам по-бързо и ни върнаха отзад, в кошарата. Ревях истерично. От парламента ни дадоха служебна кола с която ни прибраха с бебето.

Лияна 733945_644945048853933_1873292474_nТа който иска да твърди, че демонстрантите в България са мили, възпитани, образовани, ерудирани и фини хора, нека просто иде на протест. Или да опита да влезе в Народното събрание, докато около него някой протестира. Който поиска – обещавам да му осигуря пропуск.

 

25 отговора на “Лицето на СДС Лияна Панделиева: „Да ви пикая на протеста!“

 1. Естествено, ако беше поредната журналистка, с презрение и омраза плюеща и хвърляща кал по правителството, щеше да бъде приветствана и възхвалявана. Ако беше казала, „пикая ви на правителството“ – представям си какви овации щеше да обере. Но понеже се осмелява публично да каже нещо противно на „мейнстрийма“, веднага попада под обстрела на суифтовите „яхуси“ (вижте в книгата на Дж.Суифт „Пътуване до страната на хоинъмите“ – как точно воюват „яхусите“ с враговете си).

  За мен най-ценното е именно това, че Панделиева не е член или привърженик на БСП, не е туркиня и не е от някой олигархичен кръг. Това придава още по-голяма ценност и обективност на нейното свидетелство. А що се отнася до изразните й средства… Ако оставим настрана колко пристрастно са оценени от „протестиращите“ – трябва да отбележа, че всеки, попаднал под словесния обстрел на яхусите пред парламента, би бил изкушен да използва МНОГО по-остри изрази. Поздравявам я за нейната сдържаност (в случая) и за смелостта да се противопостави на всеобщата пропагандна медийна манипулация.

 2. Лицето се изпика върху България, върху демокрацията, върху професията, която уж упражнява, и върху себе си, но последното няма особено значение. Не се сещам за по-отвратително явление в последните 20 години. Потресен съм.

  • А от наглата анти-българска, престъпна, корпоративно-лобистка, про-олигархична, туркофилска, бандитска, мутрогенска, евро-безгръбначна, разсипническа, бездарна (и каква ли още не, в подобен стил) – политика на ГЕРБ – от нея НЕ СИ “потресен”, нали? Как ще си, айде де – че кой ми ги пише тези коментари?…

   Потресени сте вие и от много други неща. Предимно от неприятните (за герберастите) разкрития, пък и от някои събития, които станаха в последно време. Но имам лоша новина за вас – ще ви се наложи отсега нататък ДА СВИКВАТЕ с подобни “потреси”.

 3. Журналистите трябва да направят медийно затъмнение на лумпените в парламента а не да дават гласност на наглите изказвания на престъпници като бат Сали.

  • Журналистите трябва просто честно и обективно да си вършат работата. Вместо това, те се включиха в пропагандни кампании – било за пари, било заради политическите си пристрастия.

   По цял свят се води информационна война. Но толкова бясна и злобна информационна атака срещу народа, каквато се провежда в България, май няма никъде. Надявам се само, че умните хора ще се усетят. Щом ВСИЧКИ медии в един глас бясно вият на една и съща нота, значи имат диригент. Щом са подкрепяни от президента (марионетка на ГЕРБ), от всички „десни“ политически формирования, на практика от ВСИЧКИ НПО-та („институти“, „фондации“ и „центрове“ с разни благородни и демократични евро-атлантични имена) – значи, налице е политически сценарий. Щом България е подложена на нагъл натиск от отделни европейски страни и даже от брюкселския имперски апарат – значи, налице е ЗАГОВОР – ни повече, ни по-малко. Няма как такъв мощен „мейнстрийм“ да бъде, видите ли, „спонтанен“ израз на „народно негодувание“.

   Но дали ще има достатъчно умни хора в БГ, които да се усетят и да се усъмнят в обективността на нашите „медии“?

 4. Съзнателно или не Панделиева се е държала провокативно. Отлично е знаела какво ще последва ако а този момент се опита да влезе в парламента. Хората са твърде изнервени след повече от месец. Най-малкото е можела да предупреди протестиращите, че като журналист иска да влезе. Но по същество самото влизане в парламента в този момент вече е вземане на страна. Мисля, че поради някаква причина, предварително е взела решение да подкрепи тройната коалиция, но се е нуждаела от повод.

  • Просташка работа,като цица отСДС беше антикомунист,ама сега при тях хляб няма и се видя на къде е отишла.Ейтака сама се изака отгоре си.Забравете я.

   • Хората били изнервени. Ами прибирайте се по къщята и ще ви мине нервата.

 5. Интелигентни протести били – дрън, дрън! Как може да псуват, обиждат и показват средни пръстове на депутати, водят си децата, което е забранено в другите страни, та чак до 00:00 ч. и повече! Направо нямам думи за тези същински лумпени! Какво искат тия, да излезем с танковете и БТР – те срещу тях ли, както е в Турция?! Нека вземат да направят нещо добро, ако са толкова интелигентни: първо, да освободят движението; второ, да вземат да почистват боклуците в София; дори поезия да четат; да протестират мълчаливо, както в Турция! Каква е тази сган! Злобата им на тия ще ги унищожи. И аз искам промяна и знам, че с Орешарски малко по малко ще настъпи! Само след 1 година ще разберат, че Орешарски е за народа!

 6. „Браво“ на момичето! Искам само, да го попитам – как ще се почуства, ако някой се изцепи – „Пикая на лицето на СДС“ !
  И на всичкото отгоре – дори не се интересувам от нейният отговор – защото според мен – тя го направи преди всички …

 7. Все още не сме се научили да протестираме! А като го правим изливаме всичката мръсотия,която сме натрупали в душите си ! За да искаш да те чуят трябва и ти да можеш да чуеш какво ти казват другите. Жалко,че толкова малко народ не може да намери път един към друг….много жалко…

 8. Това че някое активисче с деклерацията си че бил там и било нещо друго нека да служи за информация на провинцията а тия дето сме тук имаме очи и виждаме какво става,Активисчето нека да прочете какво пише на Руски паметник „НЕ НАМ….

  • Имате очи, но виждате ли с тях? Не, НАИСТИНА – ВИЖДАТЕ ли с тях?…

 9. Ами сигурно има защо хората да са ти сърдити.При толкова неясни позиции от твоя страна,и си платена от Станишев да хулиш демократичните хора.

   • Недей с грубости, Pahov, виж я, тя сама се издава. Ние прекрасно знаем кои наричат сами себе си „демократични хора“ или „демократични сили“… От началото на т.нар. „преход“ тези „демократи“ преследват все едни и същи цели и прокарват все една и съща политика – на геноцид и национално предателство. Всъщност, Панделиева не е „платена от Станишев“. Просто „демократите“ по себе си съдят… И ако някой им скърши хатъра, моментално става „червен предател“. Уж боята им „синя“, а пък мисленето – комунистическо… Ясна работа. Не си троши нервите за такива.

 10. Райна Вълева 19.07.2013 в 15:28 · · Отговор →
  2 0 Оцени
  Аз присъствах лично на случката, описана така невярно от Лияна Панделиева. Не съм агресивен изрод, никой от присъстващите около 15-тина човека не е искал да бие госпожицата, нито я е наричал “курва”. Явно само в нейния речник има такива думи. А злобното й изсъскване към нас “да ви пикам на протеста”, няма да коментирам. Нито пък сравняването на парламента с църква. Пази боже от такива демократични лица…

 11. Аз присъствах лично на случката, описана така невярно от Лияна Панделиева. Не съм агресивен изрод, никой от присъстващите около 15-тина човека не е искал да бие госпожицата, нито я е наричал „курва“. Явно само в нейния речник има такива думи. А злобното й изсъскване към нас „да ви пикам на протеста“, няма да коментирам. Нито пък сравняването на парламента с църква. Пази боже от такива демократични лица….

  • Госпожо, вероятно не сте били на протестите пред Народното събрание или сте в друго измерение. Термини, като : Курво, шафрантийо, педераст мръсен и прочее са именно от речника на протестиращите. Дайте си поща, за да ви изпратя аудио или видео файл на простащината, която се лее от красивите ви физиономии.

   • Интересно мие какво ще изпратите. И аз съм на протестите и за 30 дни не съм чула тези думи. Пуснете материала тук, за да го чуят всички

   • Иванов, дайте линк. Да го видим всички. М?

   • Хитри сте, ама няма да ви мине номерът! Линковете тук по принцип не вървят, забранени са. Всеки коментар съдържащ линк автоматично се блокира и излиза надпис „коментарът ви очаква одобрение“ – само че одобрението никога не идва и коментарът потъва в небитието. Няма как да ви се даде линк. Вместо това хората свидетелстват лично. Но както е казал Христос: „ако на тях не вярват, и някой от мъртвите да иде да им каже, и на него няма да повярват“. Та, и вашата работа същата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s