ЦРУ управлява климата

chemtrail_holeЦРУ изучава перспективите за управление климата на Земята. Научни изследвания в тази област са вече финансирани от ЦРУ в размер на 630 хиляди долара.

Есперти смятат, че проектът звучи уж безобидно чрез името си „Геоинженерство на климата: технически оценки и обсъждане на ефекта“, но явно става дума за отдавнашната мечта на Вашингтон – да получи достъп до климатично оръжие. Американските аналитици ще изучават климата и начините за неговото управление 21 месеца. Това е срокът за завършване на изследователския проект, с който, освен ЦРУ, се занимават Националната академия на науките, Управлението за изследвания на океана и атмосферата, а също и НАСА. Изследваните с активната подкрепа на ЦРУ технологии, дори в „ограничен“ вид, изглеждат твърде заплашителни. Става дума за ограничаване на слънчевата светлина на Земята с помощта на разпръскване на специални частици в стратосферата, управляване на слънчевата радиация и преместване на облаци.
Представител на ЦРУ, който отказа да коментира ролята на разузнаването на САЩ около това изследване, все пак заяви пред журналисти, че „по отношение на въпроси, касаещи изменението на климата, агенцията, естествено, ще работи с учените за най-добро разбиране на случващите се феномени в името на националната безопасност на САЩ“.

Впрочем, „природните феномени“ са отразени в ежегодните доклади на Националния разузнавателен съвет. Така, в един от документите се посочва, че „измененията на климата и политиката, насочена към промяна на климата, могат да повлияят върху вътрешната стабилност в редица ключови държави и имат значителни геополитически последствия“. В последно време зачести изтичането на информация за загадъчен център в САЩ за въздейстиве на климата, който се занимава с „поръчване на време“.

Според американски средства за масова информаиця, състоялите се през май срещи на участниците в „геоинженерния проект“, са били напълно закрити за широката публика. Впрочем, докладът на американските учени щял да бъде разсекретен през 2014 г., твърдят задокеанските медии.

Експерти в областта си убедени, че изследвания в областта на климатичните оръжия водят не само ЦРУ, но и Пентагона, а финансирането на роботи се осъществява чрез закрити целеви графи в бюджета.

Според учени в областта, ако изследователските работи бъдат завършени успешно и бъде създадено климатично оръжие, то негова основна задача ще бъде „икономическата дестабилизация на определени държави“ чрез провокиране на мащабни суши или проливни дъждове и торнадо. Подобни стихийни бедствия могат да предизвикат антиправителствени изстъпления и дори смяна на режима.
Припомняме, че според приетата през 1977 г. резолюция на ООН, се забранява каквато и да е употреба на технологии за промяна на околната среда с враждебни цели. Съответният международен договир е ратифициран от САЩ през 1978 г. Но експертите смятат, че съществуващите договри няма да спрат Вашингтон.

Както съобщават експерти, работи се за управление на слънчевото излъчване и над методи за намаляване количеството на въглеродния диоксид в атмосферата. Известно е, че в резултат на мощните изригвания на вулканите, които изхвърлят огромно количество сяра, се наблюдава значително понижаване на температурата на въздуха. В този смисъл една от насоките на геоинженерната наука е промяна мощността на слънчевото излъчване. Тези проблеми занимават американците отдавна. Въпросът е представлявал интерес и за изобретателите на водородната бомба. Може изкуствено да се изведат аерозоли със серни съединения с помощта на самолети на височина от 10 до 15 километра, твърдят учени. Но рано или късно разпилените съединения ще бъдат разнесени по цялата планета.

Един отговор на “ЦРУ управлява климата

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s