2 отговора на “Още колко века ще търпим?

 1. Необходимо е да се въведе данък ЛУКС.
  В София има в пъти повече луксозни коли на глава от населението, отколкото във всяка друга столица!

  • Георге, това ще направи ли обществото ни по-солидарно и по-справедливо? Ще го направи ли по-богато и по-духовно? Какво изобщо ще се постигне? Нали такъв данък има и във Франция, пък и в щатите се напъват да го въведат… Това изобщо не пречи в САЩ да има вопиющи нарушения на човешките права, да има диктатура, експлоатация, ограбване на народа от магнатите, жестока експлоатация… Не пречи управляващите във Франция да мачкат народа и да му извиват ръцете – да си спомним насилственото налагане на педерастките „бракове“…

   Нужни са комплексни мерки – цяла нова идеология, нов „обществен договор“; едно радикално, коренно различно виждане за правилното обществено-политическо устройство на обществото. Нужна е национална доктрина и нова обществено-политическа философия.

   Не е достатъчно да се реставрира класическия „комунизъм-социализъм“ – било то в марксистко-ленинския, в китайския или някой друг негов вариант от миналото. Тези идеи са мъртви. Старите ком-соц-режими са само едни страшни музейни мумии. И не случайно, а поради тяхната бездуховност, поради вродените им философски, мирогледни пороци. Поради антихуманизма им, заложен в основата на тяхната „хуманност“. Нужна е нова философия и нова лява идеология – модерна, рационална, радикална и същевременно духовна, а не материалистична. Не само на България, впрочем – нужна е на целия свят.

   Е, ние тука сега може да тръгнем и от въвеждането на данък лукс – защо не… Само че с това и ще свършим – доколкото познавам българина, той по-далеч не е способен да стигне.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s