САЩ се готвят за гражданска война

milhelАмериканската армия провежда нощни учения в центъра на Чикаго. Войници от 101-а въздушно-десантна дивизия от Форт Кемпбъл, щата Кентъки, провеждат тренировки с въртолети СН–47 „Чинук“. Снимка: Министерство на отбраната на САЩ.

След информацията за неотдавнашните слабо афиширани учения в щатите Флорида и Вашингтон, американските военни провеждат тренировки в Чикаго.
Според Управлението за гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидиране последствията от стихийните бедствия (OEMC) в Чикаго във вторник на кореспондента на Chicago Tribune  е заявено, че няма нищо необичайно, а става въпрос за „нормални военни учения“, включващи нощни полети на въртолети в деловата част на града.
В изявление на ОЕМС, разпространено за обществеността, се твърди, че „районът на ученията е бил щателно подбран, за да се минимизират проблемите от евентуални безредици от страна жителите“.

По данни на преброяването на населеинето в САЩ през 2013 г. в Чикаго живеят 2 695 598 човека. Гъстотата на населението е 11,841.8 жители на квадратна миля, което прави града една от най-гъсто населените градски територии в САЩ.

„Тренировките на градски терен в условия, максимално близки до бойните, командвани от базата на ВВС  ВВС MacDill в Тампе, щата Флорида, се извършват от войниците на 160-ти авиационен полк за специални операции с щаб-квартира във Форт Кемпбъл, щата Кентъки“.

По данни на Tribune, целта на тренировките е подготовка на воените кадри за бойни действия зад граница.
През юли средствата за масова информация съобщиха за армейски учения в Порт-Анджелис, щата Вашингтон, в резултат на които неголям град се превърна в макет на зона на бойни действия с изплашени жители. Разтревожените граждани се оплакваха на полицията от прелитащите над тях въртолети „Чинук“.

„Предвид голямото количество жалби, ми се иска ръководството на военната база да разбере, че ако е необходимо да се прелита над населени райони, трябва да се пусне предварително уведомление“, – заяви на 12 юли в интервю за Peninsula Daily News  шерифът на окръга Клалам Бил Бенедикт.

През януари медиите съобщават, че американската армия и други служби са окупирали училището „Авангард Карнеги“ в Хюстън, щата Тексас. Разтревожените се оплакват в полицията от изстрели и полети на въртолети.

По-рано през юли учения „за подготовка на военни действия в градски условия, както и за подготовка за бойни действия зад граница“ доведоха да паниха жителите на Маями, щата Флорида. В последното меропирятие се стреля с картечница по магистралата в деловата част на Маями.

В началото на този месец членът на демократическата партия в чикагския градски съвет в отговор на вълната от насилие призова да се изведе войската на улиците. „Призовавам националната гвардия да излезе и да започне да патрулира по улиците“, – заяви конгресменът Моника Дейвис. Тя изиска губернаторът на щата  Илинойс Патрик Куинс да изведе на улиците полицията на щата и Националната гвардия. Според съобщение на News Gazette, на 10 юли Дейвис е предложила на Куинс да назначи специална комисия за „куриране действията на националната гвардия. Гвардията ни е нужна за нашата безопасност и защита“. Тези призиви на Дейвис демонстрират готовността на правителствените бюрократи да предложат решаването на социалните проблеми с военни методи.

Наблюдава се увеличаване на военните учения, провеждани в гъстонаселени градски райони на САЩ, т.е. американското правителство се опитва да накара гражданите да свикнат с военното присъствие по улиците на градовете си .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s