Владимир Левчев чрез испанския „АВС“: „Дългата ръка на Москва“ в България / АВС

Снимка: SofiaLive

Снимка: SofiaLive

Рафаел Алварадо / АВС

„България е много важна територия за крупните руски монополисти „Газпром“ и „Росатом“, – твърди в интервю за АВС българският дисидент Владимир Левчев, днес участник в протестите против правителството на Пламен Орешарски. „Протестиращите искат предсрочни избори“, – пояснява журналистът Рафаел Алварадо.

„Повече от 90 % от енергията, която потребява България – газ, нефт, атомна енергия – пристига от Русия. Веднага след идването си на власт настоящото правителство обяви, че ще стимулира руските енергийни проекти: новата АЕЦ в Белене, газопровода „Южен поток“, – продължава Левчев. „От една страна енергийната зависимост от путинска Русия позволява да се държат нашите политици под контрол, а от друга – това е възможност да се използва България като „троянски кон“ в Еврозоната“.

Вестникът също твърди, че на различни равнища в българския държеавен апарат работят „бивши агенти или помощници на специалните служби от времето на комунистическия режим в България, свързани с КГБ, които вкратце казано, защитават интересите на руско-българската енергийна мафия“ (формулировката е на автора).

bulgaria--644x362Лечев отбелязва: „Българската олигархия се зароди през 90-те години по образ и подобие на руската“. Според думите му, тези, които имали доверието на комунистическата партия и специалните служби, получили пари от държавната хазна и много от тях станали мултимилиардери.
Вестникът предполага, че българските социалисти искат да отделят държавата от ценностите на западната демокрация. Подчертава се съюза с партия „Атака“, за която Левчев казва: „тя има неонацистка и расистка идеология, а едновременно с това поддържа руските интереси в България“.

Според вестника, самите българи жадуват да останат в Европа, а не да влизат в путинския Евразийски съюз.

Източник : АВС http://www.abc.es/internacional/20130731/abci-bulgaria-rusia-mano-201307301706.html

5 отговора на “Владимир Левчев чрез испанския „АВС“: „Дългата ръка на Москва“ в България / АВС

  1. „Ако не е вербуван щатски агент, то неизбежно е неолиберален соросоид“

  2. Вл. Левчев що не си купи автоматична самоебачка с педал и не ни остави на мира?

  3. България има едно бъдеще-съюз със славянските народиVВсичко друго,както и бръщолевенията на подобни комунистически издънки,ще доведе страната към изчезване от картата на света!Такива платени идиоти,спонсорирани от различни фондации и соросисти ни нявряха в дъното на мизерията и простотията.Кой разруши образованието и здравеопазването?Кой разруши икономикато,оръженита ни промишленост и селското стопанство?Преди всичко и точко едно,беше унищожение на армията,за да няма реална сила която да се противопостави на идиотизмите от така наречения преход.В армията за разлика от милицията и Дс,нямаше мамините синчета на „актвните борци“,коите веднага след криминалния преход станаха банкери и мидни индустриалци,а в действителност мошеници и крадци на труда на хората.Примери искате ли?

  4. Да отворим Уикипедия и да видим – какво пише там за Владимир Левчев?… Ами, ето какво:
    „…активист на „Екогласност“ (!) и преподавател в Американския университет (!) в Благоевград.“
    „През 1994 г. заминава за САЩ с Фулбрайтова стипендия. (… бла-бла-бла…) … Между 1996 и 2007 г. преподава литература и писане в University of Maryland (Балтимор), Montgomery College, George Washington University и American University (Вашингтон), американска литература в една гимназия в предградие на Вашингтон, както и български език в подготвителен център към Държавния департамент (опаааа!…).“
    Оттам нататък няма какво да се чете повече. Всичко е ясно. За някои хора тези данни може да представляват някакво „достойнство“… Но за мен те са позорни петна и даже улики. Защото аз не паса трева и прекрасно знам какви хора се завръщат в България след като са имали тесни взаимоотношения с Държавния департамент на САЩ. Ако не е вербуван щатски агент, то неизбежно е неолиберален соросоид. Просто няма други варианти. Е, какво пък – нито е първият, нито последният анти-българин. Слушайте го и му вярвайте на този „общественик“, „дисидент“ и „човек на изкуството“. И още един индикатор – позицията му спрямо „Атака“. И по нея може да се разбере кой е. Защото щатските агенти и соросоидите днес имат един основен враг, когото най-яростно нападат. И има защо – днес той е единственият им сериозен идеологически противник в България… Това е именно „Атака“, като представител на лявата и националистична идеология. Именно затова обвиняват „Атака“ в „туркофилство“ и „десен екстремизъм“ – точно противоположното на истината. Но какво ли ги интересува тях истината?… Това е лакмусовата хартийка, която показва прекрасно – пределно ясно! – кой е Владимир Левчев и чии интереси обслужва.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s