Евгений Михайлов не бил свързан с престъпната БКП

Евгений Михайлов nПроф. Мирослава Кортенска заяви в ‘Часът на Милен Цветков“, че Евгений Михайлов е бил, вероятно, член на Българската комунистическа партия. „С Евгений Михайлов сме учили заедно, когато учихме във ВИТИЗ, имаше двама студенти, които ги приеха като членове на партията. Единият от тях беше Михайлов”.

Режисьорът, който нашумя в миналото с монтажа около Партийния дом и „да дойдат танковете“, отговори в студиото на „Здравей, България“ следното; “ „Вероятно сме учили заедно, аз не си я спомням. Струва си да се сложат нещата по места, всеки да носи отговорност за думите си. Естествено, че не е вярно това, което тя казва – никога не съм и помислял да членувам в партията. Никой в рода ми не е свързан с тази престъпна организация, виновна за смъртта на толкова много хора, която е избивала народни представители и десетки хиляди невинни граждани”.

Евгений Михайлов информира зрителите, че в момента се консултира с адвокатите си, за да реши дали да предяви иск за един лев, или за по-голяма сума, „за да може Кортенска да бъде наказана за думите си“.

mihailov_kr_masaЕто какво пише самият Евгений Михайлов за поредния скандал на профила си във Фейсбук :

„То бива,бива,но… всяко нещо си има граници! Някои хора не могат да понесат мисълта,че може да се живее и достойно…! За пари и проектчета са готови на всякаква мерзост…
Не знам дали Кортенска е професор,но със сигурност ще бъде подсъдима и осъдена! Лъжкинята Мирослава Кортенска не трябва да се доближава до катедрата на университетски преподавател.
Гнус ме е да се занимавам с толкова недостоен и непочтен индивид,но още по-гнусно е това чудо да продължи да учи студентите…“
Преди три часа Евгений Михайлов е категоричен, че ще съди Кортенска: „Не знам дали Кортенска е професор,но със сигурност ще бъде подсъдима!
Гнус ме е да се занимавам с толкова недостоен и непочтен индивид,но още по-гнусно е това чудо да преподава на студенти…“

А ето какво пише Евгений Михайлов на 29 юли:

1013714_10151735367849273_1206653009_n„Новите“ „лица“ на протеста ще управляват с цензура! За 1 час администраторите на страницата „dancewithme“ изтриха дискусията за Стенограмата и коментарната ми публикация за тяхната цензура. Явно много ги боли от истината. Твърдят,че сега протеста бил срещу мафиотизираната държава,но и дума не дават да се каже, защо вече 23 години се мафиотизираме и сме все на този хал…Публикувам началото на втората дискусия,която само след 5 минути беше премахната.

Evgeny Mihaylov
„Толерантните“ „нови лица“ на протеста току що изтриха дискусията за Стенограмата на НКС на СДС от 14.01.1997. Но Стенограмата имаше предистория от средата на ноември 1996. Тогава водачът на „автентичните“ произнесе сакралната фраза „Животът е по-силен от скрупулите!“ И така ни протече животът,та чак до сега…! И сега пак се борим срещу „мафиотизирането на държавата“.

„Светът днес“ припомня, че Евгений Михайлов е български режисьор и политик от Съюза на демократичните сили.

Първоначално учи кинорежисура във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1975, а след това завършва специалност Кинорежисура във ВГИК — Москва през 1980. Работи на най-различни работи като режисьор-постановчик в киноцентър „Бояна“, главен художествен ръководител на Ефир 2, зам.-председател на „Екогласност“, директор на Киноцентър „Бояна“ и други. Михайлов става най-известен със заснемането си на така наречената „танкова касета“. На тази касета се дочува как Петър Младенов се провиква „Да дойдат танковете“ и в резултат на нея той подава оставка. В периода 1997–2005 година е директор на Бояна филм.

Евгений Михайлов е режисьор на българския игрален филм „Сезонът на канарчетата“ (1993 г.)

„Светът днес“ припомня, че през 1978 г. Евгений Михайлов играе ролята на Комсомолския секретар във филма на режисьора Георги Дюлгеров „Трампа“, по произведения на Ивайло Петров.

Реклама

2 отговора на “Евгений Михайлов не бил свързан с престъпната БКП

  1. Боклук, некадърник и бездарник! Това са тезим които обвиняваха комунистите , че не позволявали да покажат „таланата“ се! Е, видяхме, че нито са талантливи, нито кадърно, НО направиха так, че нищо да не вирее покрай тях тези 23 години!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s