Немска семинария изключи двама студенти за пропаганда на неонацизъм

0895103d3aa1f430dc00400dfb63788f02b5c525Специална комисия  разследва слуховете за неонацистка дейност на няколко студенти от католическата семинария в немския град Вюрцбург. След проверката двама студенти бяха изключени, заради употреба на хитлеровския поздрав с вдигане на ръка и неприемливи за религиозното учебно заведение шеги, съобщават световните информационни агенции.

Информацията за нацистките идеи, разпространяващи се зад стените на семинарията в Бавария, се появиха в пресата в началото на май. Споменаваше се за студентско събрание на 20 април, проведено по повод рожденния ден на Хитлер. Припомняме, че използването на каквато и да е нацистка символика или възхвала на национал-социалистическата партия в Германия е незаконна.

За разследване на случилото се бе създадена специална комисия. Тя не успя да открие следите на мрежата, разпространяваща нацистките идеи в учебното завадение. Но дори споменаването на факта, че семинаристи симпатизират на дяснорадикалната неонацистка концепция, беше оскърбително за църквата. Следователите успяха да открият 28 човека, които уличиха в неподобаващо поведение. 18 от тях баха изключени от семинарията.

Един от студентите си позволил да се шегува по повод масовите убийства на евреи по време управлението на Третия райх, друг студент имитирал Хитлер и приветствал приятелите си с нацистки поздрав. В тоалетната на семинарията се пеели хитлеровски маршове, а в столовата те разпространявали идеята за „завъдят роби за изчистване на мръсотията“.

„Всички форми на ксенофобия, расизъм и екстремизъм не са съвместими с християнството“, – заяви архиепископ Лудвиг Шик на пресконференция във Вюрцберг. На база резултатите от проведеното разследване двама студенти от семинарията бяха шумно изключени.

Един отговор на “Немска семинария изключи двама студенти за пропаганда на неонацизъм

  1. Папата и хърватските усташи, драги! Хърватският лагер Ясеновац – и папската благословия за 330 000 зверски избити православни сърби! Фашисткият режим на католическия „отец“ Йозеф Тисо, благословен от папата!… Това е, което трябва да знаем и да не забравяме никога! А това, че сега католиците се опитват да ни замажат очите с действията, предприети против група заблудени немски младежи, не трябва да ни заблуждава. Все още чакаме от Ватикана осъждане на профашистката им политика в миналото. Но едва ли някога ще я дочакаме.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s