Полицията в САЩ разпита мъж, търсещ в Интернет тенджера под налягане

1197808_52364537Гражданин на САЩ беше принуден да отговоря на въпроси пред полицаи, които нахлуха в дома му, за да го обискират, изяснило се, че той търсел в Гугъл „подозрителни стоки“.

По данни на американските средства за масова информация, шестима полицаи са пристигнали в дома, за да обискират жилището на семейство Каталано и разпитали мъжа, който се намирал в момента в къщата си.

Стражите на реда били заинтересувани от търсенето на мъжа в Гугъл. В изявлението на полицията се съобщава, че в полицията е пристигнала информация от бившия работодател на мъжа. Фирма Bay Shore съобщила на полицията, че в историята на служебния компютър, който техния бивш работник ползвал в близкото минало, били открити търсения, съдържащи думите „тенджера под налягане, бомби, раница“.

След разпита полицията стигнала до извода, че в интернет-активността на мъжа няма никакъв криминален подтекст, – подчертава РИА Новости.
В тенджера под налягане беше вложено взривно устройство, което избухна на 15 април тази година по време на финала на международния маратон в Бостън. В резултат на терористичния акт загинаха трима човека, а около 200 бяха ранени.

Американската общественост, която свързва тази история с неотдавнашното разобличаване на програмата за следене активността на гражданите в Интернет, изрази възмущението си от случилото се.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s