Адвокат от Кения ще разследва убийството на Христос, атакува трибунала в Хага / Die Welt

5_yЮристът от Кения Дол Индидис се обърна към международния трибунал в Хага с молба да се разследва убийството на Исус Христос. Така, съобщава немското издание Die Welt, правозащитникът има намерение да възстанови справедливостта, макар от събитията да са изминали повече от две хиляди години. Искът вече, както се твърди по-нататък в публикацията, е подаден.

Индидис предлага да се осъди римският император Тиберий, Пилат Понтийски, цар Ирод и историческите наследници на римляните и юдеите – Италия и Израел. Според адвоката, отговорността за събитията от онези времена трябва да бъде понесена от държавата, в чийто интереси е било извършено престъплението с Исус.

„Подадох съдебен иск, защото се смятам длъжен да защитя достойнството на Исус и да постигна справедливост за човека от Назарет, който незаконно и злонамерено бе преследван от съдии, нарушители на правата му“, – заяви правозащитникът.

Както подчертава Die Welt, Хагският трибунал няма право да се занимава с подобни дела. „Даже чисто теоретично не съществува нито една възможност да се изяснят обстоятелствата по това дело“, – пише изданието.
Източник:  Die Welt http://www.welt.de/vermischtes/article118562038/Anwalt-will-Prozess-gegen-Jesus-neu-aufrollen.html

6 отговора на “Адвокат от Кения ще разследва убийството на Христос, атакува трибунала в Хага / Die Welt

 1. Вярващите в Исус Христос го оправдават чрез вярата си в него. Едва ли Той се нуждае от друг вид защита. Защото по-добра защита от вярата в него не съществува. Вероятно Той най-малко се нуждае да бъде оправдан от международен съд като този в Хага. Адвокатът, пледиращ да е защитник на човешките права, дори с мисълта си да осъди поколенията за прегрешенията на дедите им, вече се явява като нарушител на човешките права, предявявайки обвинения към невинни човешки същества.

  • „…с мисълта си да осъди поколенията за прегрешенията на дедите им, вече се явява като нарушител на човешките права, предявявайки обвинения към невинни човешки същества.“ – да разбирам ли, че и ти си поредният „защитник на човешките права“, и то предимно на убийците на Христос?

   Защото в България има едни „правозащитници“ – ние много добре ги познаваме вече. И те, доколкото ги познавам и знам каква дейност развиват, също МОМЕНТАЛНО биха защитили христоубийците.

 2. Вярващите в Исус Христос го оправдават чрез вярата си в него. Едва ли Той се нуждае от друг вид защита. Защото по-добра защита от вярата в него не съществува. Вероятно Той най-малко се нуждае да бъде оправдан от международен съд като този в Хага.

 3. Хехе, тоя кениец ще да е атеист. Добра гаргара. Как да го съдят, като веднага ще се разбере, че доказателствата за тази история са никакви и че има фатални исторически разминавания, които показват че поне част от нея е напълно измислена.

  • Досега никой не е открил каквато и да било историческа лъжа в Библията. По който и да било повод. Даже и чудесата, описани в нея, са били потвърдени от стотици свидетели. Впрочем, подобни чудеса се случват и днес, когато Христос не е на земята – за което има безброй източници в мрежата.

   Напротив, всички записи в Библията до момента се потвърждават от историците и археолозите с поразителна точност. С изключение на някои очевидни алегории от книга „Битие“, които по свой си начин също са верни – всичко останало в Библията е колекция от безспорни исторически факти. А най-безспорни са записите от Новия завет, от които ни делят само някакви си 2000 години.

   Всеки, поне що-годе запознат с науката „библейска археология“ би го потвърдил. Подобни изказвания, оспорващи достоверността на Библията, не са новост. Плод са на обикновена неграмотност и научно невежество. На тях им е отговаряно безброй пъти, и въпреки това те и до днес не престават.

   Защо ли? Главно защото недоверчивите не се интересуват от отговорите. Те принадлежат към атеистите. А атеизмът е също вид религия, при това религия от най-лош вид – фанатична и сляпа.

 4. Има си хас! Този „трибунал“ е една репресивна политическа тояга, която няма нищо общо с истинското правораздаване. Ако трябваше да се разследва обвинение в „престъпления“, извършени, да речем, ОТ Христос – тогава може би лесно щяха да решат, че писмените показания (свидетелства) нямат давност, че са достатъчно достоверни и могат да бъдат приети за доказателства.
  А биха могли да обвинят Христос в много престъпления – същите, в които евреите са Го обвинявали още на времето. Например, в организиране на граждански бунтове и вълнения, в системно нарушаване на закона за Съботата (нещо като днес да нарушиш Конституцията), в незаконно лечителство, в богохулство и оскърбление на религиозните чувства на юдеите, а накрая и едно класическо обвинение в тероризъм (побой с бич на частни предприемачи, заплахи за разрушаване на храм и за огнен съд над „инакомислещите“ и т.н…). Много съм любопитен, ТАКОВА обвинение дали биха разгледали. Повече им пасва на „съдийския“ имидж, съдейки по досегашната им дейност. Защото приличат повече на еврейския Синедрион, или на българския т.нар.“Народен съд“. Майстори са да „съдят“ по скалъпени обвинения и половинчати доказателства само едната страна – тази, която е „политически некоректна“ и предварително посочена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s