Асад: Въоръженият конфликт може да завърши до няколко месеца

Syrian President Bashar al-Assad inspectВ реч пред сирийска телевизия, президентът на страната Башар Асад заяви, че няма никакво намерение да се церемони с метежниците. Според думите му, въоръженият конфликт може да бъде завършен за няколко месеца. Но за целта населението трябва активно да помогне на сирийската армия да върне реда на територията на страната.

„Светът днес“ припомня, че Москва нееднократно призоваваше към диалог и двете страни. Сега официален Дамаск се стреми към съкрушителна победа над т.нар. „опозиция“.

Посланието на Асад продължи 45 минути. Той заяви, че политически диалог с метежниците е невъзможен, предава The Telegraph.

„Няма здравомислещ човек, който да мисли, че с терористи може да се договори с мирни средства“, – отбеляза политикът, добавяйки, че „по метежниците трябва да се нанесе удар с железен юмрук“.

Асад заяви, че сирийската Национална коалиция от опозиционни и революционни сили търпи поражение. „Опозицията не играе никаква роля за разрешаване на кризата, която може да бъде преодоляна само при изкореняване на тероризма в страната“, – заяви Асад. Той добави, че Сирия сега трябва да реши каква държава да бъде – „държава на закона или държава, в която властта принадлежи на лъжците и бандитите“.

Конфликтът в Сирия продължава от март 2011 г. По данни на ООН, загинали са над 100 хиляди човека. Срещу правителствената войска са изправени отряди на метежници, принадлежащи към различни въоръжени формирования, в това число и чуждестранни наемници. Сред антиправителствените въоръжени формирования най-боеспособен е Фронт „Ан-Нусра“, свързан с „Ал Кайда“.

Един отговор на “Асад: Въоръженият конфликт може да завърши до няколко месеца

  1. Преди да пишете понаучете малко езика, от който четете/преписвате. Материалите звучат като „гугъл-изирани“ на пияна глава …

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s