Берлускони в затвора, без паспорт / La Stampa

Berlusconi-eyes-shut-AFPGETTY1Паоло Колонело

Берлускони може да се окаже в затвора, пише Паоло Колонело в статия за вестник La Stampa.

„В следобедните часове в петък в Палацо Грациоли пристигнаха двама сътрудници на Римския съд с разпореждане от Миланския съд за изземване паспорта на Силвио Берлускони. Стъпвайки в резиденцията, те изпаднаха в паника. За по-малко от 24 часа Берлускони премина от категорията на най-могъщите хора на Републиката в категорията на хора, лишени от свободата да се придвижват. Съдът го лиши от възможността да избяга след огласяването на окончателната присъда“, – пише изданието.

„Суров удар! Съдиите от Касационния съд съкратиха времето, което Кавалерът имаше. След като присъдата беше огласена, съдиите пристъпиха към нейната реализация. Те изпратиха до Сената документ за начало на процедурата по лишаване на Берлускони от сенаторското кресло още преди решението на Апелативния съд по въпроса за периода на присъдата. Кавалерът се лишава от правото да заема държавни длъжности и да участва в политическия живот“, – пише авторът на статията.

„До 16 октомври Берлускони трябва да направи избор между домашния арест и обществено-полезен труд. Ако изборът липсва, то прокуратурата трябва да го постави под домашен арест. Но сега, като по-рано осъден, Берлускони може да се окаже зад решетките: самият той се застъпи за приемане закона на Чириели, който е за съкращаване срока на давност и за увеличаване срока на наказанието при рецидив. В края на тази година ще бъдат огласени присъдите по „дело Руби“ (7 години) и по неаполитанското „дело Де Грегорио“ за подкуп на сенатори. С други думи, Берлускони ще се окаже жертва на самия себе си и на партията си. Законът на Чириели може да го удари като бумеранг“, – завършва изданието.

Източник: La Stampa

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s