Избраха 4-годишно момченце за кмет на американски град / Frankfurter Allgemeine

3425390628Жителите на неголемия американски град Дорсет, щата Минесота, повторно избраха за свой кмет 4-годишното момченце Робърт Тафс, съобщава немското издание Frankfurter Allgemeine. Гласуването, чийто резултати бяха оповестени по време на градския фестивал, премина в магазините на града, където бяха поставени урните. Всеки желаещ, както отбелязва изданието, само за един долар можеше да пусне листче с името на своя кандидат. Победителят, на свой ред, беше определен с жребий.

Работата е там, както се казва по-нататък в материала, че длъжността кмет на Дорест, чието население не превишава 25 човека, е символична. Във връзка с това, че населението е било включено в друго населено място, в Дорсет няма формална администрация.

Както е известно, за първи път кмет на града момченцето Тафс успя да стане още на 3 години. По повод кметските избори в Дорсет, на фестивала в града пристигнаха повече от 2500 човека, на главната улица се състоя парад. Както подчертава Frankfurter Allgemeine, парадът бил само  пет минути – манифестирали коне, украсена карета и клоун.

Източник: Frankfurter Allgemeine http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/menschen/minnesota-vierjaehriger-als-buergermeister-wiedergewaehlt-12398593.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s