И тоалетните могат да пострадат от хакерски атаки / Independent

0_d92c8_6689c729_orig68725Експерти по кибер-безопасност предупреждават, че високотехнологичната апонска тоалетна не е защитена от хакерски взлом, пише Independent. Журналистът Саймън Асборн пояснява, че става дума за тоалетната Satis, която струва 4 хиляди долара. Тоалетната може да се управлява с помощта на приложение за смартфон – може да се включва на функция „биде“, „моторизирано седене“ и „музикален плеър“.

16Американската фирма Trustwave предупреждава, че всички подобни тоалетни имат един и същ PIN код, който не е възможно да се промени. Затова хакерите, намиращи се в близост до седалото, могат „неочаквано да вдигнат капака, да включат бидето или функцията подсушаване“.

c55229222dc84140311e22021a57d093Авторът отбелязва, че темата съвсем не била шеговита, ако хакерите така могат да контролират и военните безпилотни самолети, последствията щели да бъдат смъртоносно опасни.

Източник: Independent http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/features/now-even-toilets-arent-safe-from-hacking-8747232.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s