Протестиращите налетяха на бой в БТА, лоби срещу лоби?

bulgaria--644x362Страхотен скандал се разрази сред лицата на протестиращите по време на днешната пресконференция в БТА. Камъкът на раздора беше кои са хората на Иво Прокопиев и Саша Безуханова.

Лицата на антиправителствените протести се скараха в БТА.

По-рано днес в БТА членове на Националното движение „Свобода“ дадоха пресконференция, по време на която известиха обществеността, че са ежедневно тормозени от полицията. Те акцентираха върху факта, че са единствените истински лица на протестите.

Няколко часа по-късно нова пресконференция в БТА даде друга група протестиращи, която също имаше самочувствие, че представлява протеста. Прескофренецията на последните започна точно в 13 часа в БТА.

Втората група бе предвождана от Жюстин Томс и Асен Геснов. Заяви се, че се създава национална протестна мрежа за оставка на правителството.

Няколко човека от предходната пресконференция, Бисер Миланов и Йордан Бонев, присъстваха в залата и по време на втората пресконференция.

Последните явно бяха раздразнени от конкуриращата ги втора група, защото ги атакуваха:
„Вие хора на Иво Прокопиев и Саша Безуханова ли сте?“
Нещо повече, втората група лица на протеста беше заклеймена директно „Вие сте предатели!“

След така отправеното нееднозначно обвинение, последва бурен взрив от недоволство от страна на лидерите на пресконференцията от 13 часа. От своя страна те атакуваха „първите лидери“, наричайки ги „Лекето“ и „Петното“, които били техни криминални прякори.

Лицата на протеста, които бяха обвинени, че са хора на Иво Прокопиев и Саша Безуханова, се опитаха да изгонят питащите „Леке“ и „Петно“ от Национално движение „Свобода“ от пресконференцията.

При така създадеата бурна обстановка в БТА, се наложи намесата на полицията. Тя изведе питащите и остави „вторите лица на протестите“ да проведат платеното си събитие безпроблемно.

Жюстин Томс каза: „Нямам връзки със Саша Базуханова. Ние не представляваме никого“.

296313_3394594062732_1267860034_n„Протестната мрежа“ отрече да има връзки и с Реформаторския блок, макар някои от лицата на пресконференцията от 13 часа доказано имат нескрити тесни връзки с десните реформатори. Поетът Ясен Атанасов бе категоричен, че „вторите лица на протестите“ нямат намерение да правят политическа партия. Припомняме, че някои от обвинените в предателство вече са членове на десни политически партии или активно подкрепят такива.

А как ще се финансира дейността, – попитаха медиите. „Вторите лица на протестите“ заявиха, че направеното до момента е повече от семпло и струва джобна пара.

Жюстин Томс добави, че ще започнат издаването на вестник и че той ще се разпространява в PDF формат. В него ще намерят място творби на блогъри.

2 отговора на “Протестиращите налетяха на бой в БТА, лоби срещу лоби?

  1. Ооохохохо, палячото Стоименов колко гордо държи тоя чук, а така да си приличат в главите…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s