Протестиращи от ГЕРБ готвят екшън през септември

45080_577964888915782_660133985_nИз Фейсбук
Катана Сенсей, 4 август. Във ФБ се представя се за „патриот, антикомунист и русофоб“.

„ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ПОСРЕЩАНЕТО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ – ЕКШЪН ПЛАН
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОКРИЕ И ЗАТЪМНИ НАПЪЛНО ИНФОРМАЦИОННОТО СРЕДА. ТЕ СА ЕДИНИЦИ, НИЕ СМЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ! ДА НАПРАВИМ ЖИВОТА И ПОЛИТИКАНСТВАНЕТО ИМ ТЪЖНО И ТЕЖКО!
1.ПОДИГРАВАЙТЕ СЕ С ПОЛИТИЦИ, ДЕПУТАТИ, МАГИСТРАТИ И ТЕХНИТЕ МЕДИИ.
2.ТЪРСЕТЕ И ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМПРОМАТИ ЗА ТЯХ. КЪДЕТО ГИ ВИДИТЕ, СНИМАЙТЕ ГИ.
3.АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ, ЗАПИСВАЙТЕ И ПУБЛИКУВАЙТЕ ИЗЦЕПКИТЕ ИМ.
4.ТЪРСЕТЕ, НАМЕРЕТЕ И ПУБЛИКУВАЙТЕ СВЪРЗАНИТЕ С ТЯХ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ АГЕНЦИИ, МЕДИИ И ЖУРНАЛИСТИ.
5. ТЪРСЕТЕ, НАМЕРЕТЕ И ПУБЛИКУВАЙТЕ СВЪРЗАНИТЕ С ТЯХ НАРУШЕНИЯ НА ЗАКОНИ И ПРАВИЛА.
6. ТЪРСЕТЕ, НАМЕРЕТЕ И ПУБЛИКУВАЙТЕ СВЪРЗАНИТЕ С ТЯХ ЛИЧНИ, СЕМЕЙНИ БИЗНЕСИ И ЛОБИСТКИ ИНТЕРЕСИ“.

А ето откровенията на Катана Сенсей от 1 август 2013 г.:

„Класовата борба в приказката „Червената шапчица”
Този пост е посветен на неустрашимите борци за правдини, социално равенство и истински намирачи на леви идеи, дори и в шумерските и акадски митологични произведения. Та, рекох да им помогна с това мое изследване.
Другари и другарки, ако до сега сте смятали, че класовата борба не е била застъпена в детските приказки, то вие сте се лъгали жестоко, а аз ей сега ще ви отворя очите и ще насоча погледите ви в единствено правилната /лява, класова и най-прогресивна/ посока.
Да започнем от заглавието на приказката. Червената шапчица. И малките деца знаят, дори още от бебета, че цветът на прогресивните класи, пролетариат и трудово селячество е червеният. Селячеството е прибавило и малко жълтичко, та цветът му е станал оранжев, но погледнато от далече, все си е червено.
Защо шапчицата е червена? А не е синя, зелена, дори жълта? Защо не е шарена? Децата си се радват на шаренийки. Защото хлапачката е закърмена още от малка с прогресивните идеи на класовата борба и в знак на принадлежност към най-прогресивната идеология си е нахлупила червена шапчица.
Да продължим натъка. В знак на класова съпричастност и солидарност, малката героиня тръгнала да носи хранителни припаси на изтощената от експлоатация своя баба. Въпросната баба, след като била експлоатирана до край, била захвърлена да живее в другия край на гората. Забележете следния детайл. Работещата майка и самата Червена шапчица живеят в единия край на същата гора, а изтощената баба живее на другия и край. Злия капитализъм я е изритал напълно от обществото и я оставил без медицинска помощ. Бабата била болна /в другия край на гората/, а солидарните с нея Шапчица и майка и, в единия и край.
И така. Целенасочено и устремено, малкото хлапе бързало да отнесе кошницата със солидарност на баба си. Внезапно иззад едно дърво изскочил капитализмът, маскиран като вълк. Дребни пропуски в политическата просвета на момиченцето не му позволило да разпознае във вълка своя основен класов враг. Той, класовия враг, забаламосал хлапето, като му казал да набере цветя за първомайската манифестация, на която щяла да отиде с баба си. Докато Червената шапчица беряла цветя и съчинявала първомайски лозунги, класовия враг дотичал до бабата. Всеки един класов враг гледа да експлоатира трудовите маси до сетните им дни. Вълкът, т.е. класовия враг, нахлул в къщата на бабата и съвсем по капиталистически си я глътнал цялата. Това е алегория, която показва, че класовия враг е лишил бабата от пенсия, имот и спокойни, но заслужени старини.
Диалогът описан в приказката е знаменателен. Класовия враг, маскиран като пенсионер си бъбри с малката, но прогресивна бъдеща пролетарка.
– Бабо, защо са ти толкова големите уши?
– За да мога по-добре да те чувам, детето ми.
Тук се показва вродената лъжливост на злия капитализъм, който твърди, че чува воплите на подтиснатия пролетариат и трудовото селячество.
– Бабо, а защо са ти толкова големи очите?
– За да мога по-добре да те виждам.
Тук се показва склонността на класовия враг да следи зорко подтиснатия пролетариат и трудовото селячество.
– Бабо, а защо ти е толкова голяма устата? – възкликнало още по-учудено момиченцето.
– За да мога по-лесно да те изям – изревал класовия враг и скочил върху Червената шапчица.
Все пак, не може да се отрече, че злия капитализъм не унищожава напълно Червената шапчица и баба и. Той ги поглъща, като запазва за себе си възможността да ги експлоатира и в по-късен етап на съществуването си.
Доволен от временната си победа, класовия враг /вълка/ си легнал и захъркал.
Съвсем естествено, в гората минавали въоръжени агитатори на Коминтерна. Маскирани като ловци, те следели в гората, дали няма някой заблуден класов враг. След като чули, че някой хърка гръмогласно в една къща, решили да проверят, как така някой ще хърка посред бял ден. Подтиснатия пролетариат и трудовото селячество по това време се труди неуморно и трупа блага за ненаситния класов враг. Съвсем естествено е да приемат, че щом някой хърка посред бял ден, то това е класов враг, пък дори и това да е мястото на отритнатите от обществото и изхабени от експлоатация баби. Добре обучените за борба с класовите врагове агитатори на Коминтерна нахлули в къщата на бабата и тамън да гръмнат злия капитализъм, дочули, как бабата обяснявала на Червената шапчица в търбуха на класовия враг, че борбата със злия капитализъм трябва да се води до победен край. Те /агитаторите на Коминтерна/ намерили едни прогресивни ножици, разпорили търбуха на злия капитализъм и извадили от там бабата и Червената шапчица. Така подтиснатия пролетариат и трудовото селячество възстановило членската си маса, а агитаторите на Коминтерна отпразнували поредната победа над злия капитализъм“.

Един отговор на “Протестиращи от ГЕРБ готвят екшън през септември

 1. Дааа… Какъв екземпляр! Какво рядко нищожество!… И какъв чудесен, типичен пример за организатор на „спонтанния граждански протест“!… В учебник да го вкараш!

  Чудя се от кой „анти-правителствен протестиращ“ съм бил най-отвратен в последно време. И Генов, и Кънев, и Добромирова, да не ги изреждам – цял куп подобни индивиди не успяха да ме впечатлят особено. Да – долни са, жалки са, продажни са, но чак да ме свие гърлото… Този „сенсей“ май печели засега. Явно му е възложена най-мръсната и долна агитационна работа във „фейсбоклук“.

  Какъв отбран, расов „демократ“! Няма нужда да ми казва, че е русофоб и антикомунист – това е просто задължителен реквизит при амплуато му на евроатлантическа подлога. Що се отнася до това, че бил уж „патриот“ – също типично. Винаги крадецът вика „дръжте крадеца“, олигархът вика „дръжте олигарха“, мафиотът – „дръжте мафиота“, корумпираният – „бой по корупцията“… Така че какво по-естествено от това, един агент на соц-апарата да плюе по „червените“? (Боко – типичен пример.) Или един продажник, чуждопоклонна подлога, соросоид, неолибераст и анти-българин да се представя за „патриот“. Тривиално – класика!… Колкото по-радикална е една лъжа, колкото е по-диаметрално противоположна на истината, толкова е по-вероятно, че ще „фане дикиш“.

  Хем от една страна не съм учуден, хем все още не мога да свикна с такава вонлива душевна нечистоплътност.

  Но безкрайно жалко е, че в България има твърде много хора – предимно млади, които се връзват на такива индивиди.
  … … …
  Посмях се на приказката – забавна е наистина. Вложил е „креатив“ красавецът.

  И както обикновено, във всяка ирония има доза истина. Дяволът не може да измисли нищо свое, може само да омаскари съществуващото. И даже тогава се издава, така щото умните хора веднага се усещат кой е омаскарил картинката. За мен злият Вълк наистина може да бъде алегорична фигура. И защо не – например, наистина може да изобразява една подла каста от обществени паразити. Но не е непременно нужно това да са „капитализмът“ или „класовият враг“. Може още малко да се повърти темата и още да се понаплюнчи. И неолиберализмът подхожда, и корпоративният нео-колониализъм… И лично чичко Сорос… И юдейското масонство, и НАТО, и Брюксел, и Вашингтон – всички пасват на ролята на Вълка. И самият „сенсей“, в крайна сметка – защо не?

  Само за Червената шапчица има един единствен вариант. Тя определено изобразява българския народ. Тук вече няма никакво място за вариации. Но много, много се надявам в реалния живот приказката да завършва с „хепи енд“… Защото има и друг вариант, който изглежда все по-отчайващо реалистичен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s