Духовна мизерия или проституция?

Генов-622x414Важното е пари да падат?

Организатор на протестите прибира пари наред, без значение на идеологическия цвят на донора.

В последните седмици нашумя информацията за хилядите долари, получени от някои от т.нар. „организатори на протестите“.

Интернет се наводни с материали, доказващи документално получените финикийски знаци, но най-вече от спрягания за десен в идеологическия спектър  Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

http://www.ceetrust.org/grants-database/in-country-grants/bulgaria.html

Оказа се, обаче, че някои от „лидерите на протестиращите“ не подбират донорите си, а прибират средства и от другата страна на идейната барикада.

Да погледнем страницата на социалдемократическата фондация „Фридрих Еберт“.

http://www.fes.bg/?cid=78&NewsId=1111

Виждаме Проект „Новите политически активности vs Старите системи на партиите“ от 06.03. 2013 г.

Разглеждаме участниците в проекта и откриваме едно лице, което наскоро нашумя като част от получилите хиляди долари от гореспоменатия американски Тръст.

Откриваме лицето Асен Генов. Там той се представя за „журналист и блогър, основател на фондация „14- ти януари“ и politikat.net. Асен Генов участва в проекта с темата „Партията на Интернет и партията на Телевизора“. Получената сума, този път от социалдемократическата фондация, е малка, но е факт получаването на сума.

Тук, обаче, възниква един специфичен, но резонен въпрос: има ли лицето Асен Генов журналистическо образование, понеже има самочувствието да се представя за журналист, както е видно? Да, той се представя и за блогър, а това звучи някак си дисидентски, почти революционно, протестиращо, но това в момента не е обект на питане, защото качеството на блогъра е видно и от птичи поглед…, както се казва.

А ето и кратка визитка на лицето Асен Генов от страницата на  дясната ПП „Зелените“. Там той е представен за „Мажоритарен кандидат и водач на листата на ПП “Зелените” в 14 МИР Перник“. Продължаваме по-надолу и откриваме действителното образоване на Асен Генов, представящ се понастоящем за журналист:
„Образование средно специално – керамика, технолог-декоратор в керамично-стъкларското производство.

http://oldsite.zelenite.bg/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/regions/pernik/

Прилагаме документ за получена сума, този път от социалдемократическа фондация:

Асен Генов Фридрих Еберт n
Генов ново_nНе знаем лицето Асен Генов дали е получил финансово шутиране и от Кришна съзнание, чийто активен член и пропагандатор се оказа, че е. По последния казус само можем да гадаем.

За всички протестиращи остава, обаче, съмнението за нечистъплътен напън към неподбиращо облагодетелстване.

Апропо, всеизвестно е, че в България висшето образование вече се и купува, но, въпреки този печален факт, ще ни се да зададем риторичния въпрос: нима е възможно в съвременна България, в държава, която цени образованието като най-висша интелектуална добродетел, един човек със средно образование (специалност „керамика“) да се самопредставя за „лидер“ на каквото и да е, да се самоназовава за журналист?! Или обществото ни е до такава степен превърнато в духовна и идейна кочина, в помийна яма, която предполага изпълзяването на всякакви платени „керамици“?

А може би всичко е без значение, когато става въпрос за пари?!

Оказва се, че вече е повече от наложително да зададем и резонния въпрос: А как се нарича персона, която се продава на множество разнородни персони за пари?

P.S. Ако лицето Асен Генов представи журналистическа диплома, коленопреклонно ще го помолим за извинение. Публично. Ако няма такава, молим в бъдеще да се представя за керамик.

В това, апропо, няма нищо срамно – ако владееш изкуството на керамиката.

20 отговора на “Духовна мизерия или проституция?

 1. Ева, на мен ми е ясно коя сте и какво правите. Вие сте всъщност на страната на соросоидите, но просто на този сайт знаете, че няма да срещнете подкрепа. Моментално ще ви „изпържат“! Затова изкарвате някаква постановка, че уж видите ли, искате само да иронизирате. Това е моят сарказъм, един вид – не го говоря аз – не обвинявайте мен! Моят „лирически герой“ го говори. И изсипвате цялата идеологическа мръсотия на Вашия „лирически герой“, и ни я поднасяте да я четем. Уж с ирония, само дето иронията много слабо личи. И хем задочно спорите с нас, хем пък „не бях аз“. А когато не Ви се хванем на въдицата – ох, ама вие пък никакво чувство за хумор нямате!

  Е, все едно – хванах Ви и Ви изпържих – така или иначе. По-добре да си бяхте заявила направо соросоидните възгледи.

  Да, „Ева“, аз понякога наистина НЯМАМ чувство за хумор. Аз разбирам прекрасно от иронии, сатири и сарказми. Но има мръсотии, които не са смешни. Идете на някой сайт със заглавия от типа на „Миска не издържа, извади вибратор“ – там може да иронизирате и да се забавлявате, колкото си искате. Сигурно ще ви разберат. Тук става въпрос за неща, които убиват народа. На някого може да му е смешно, но на мен – не. И не че аз съм се „спекал“, по софиянски казано – ами Вие се кривите, при това най-бездарно. Не можете даже да спретнете един сарказъм като хората. Нищо чудно – трудно е да се разграничите от „лирическия си герой“, когато всъщност споделяте възгледите му.

  • Г-н „В.Митев“ (очевидно е модно имената да се слагат в кавички?!), аз нямам абсолютно никакъв проблем да застана зад името си (Ева) и думите си. Изключително съм годра, че майка ми (която най-вероятно се доближава до вашето поколение) е имала волята да положи усилия и да изгради добри основи за оформяне на ценностната ми система, която аз да доразвия впоследствие. И най-вече – тя да бъде далеч от Вашата. Моята ценностна система и възпитание не ми позволяват да наричам хората „ограничени“ (без значение дали ги познавам или не), така че да не си слагаме думи в устите. Не съм аз тази, която по (ин)директен начин се обръща към опонентите си с „елементарни“, „немислещи“, „глупави“, „идиот“, „лъжци“, „лицемери“, и т.н. Да не говорим за още по-ниското ниво на комуникация, спадащо под знаменателя на „примитивен опит за обида“: “Миска не издържа, извади вибратор.”
   Разбирам, че сте безкомпромисен в убежденията си, че знаете какво имаме предвид ние, набелязаните „соросоиди“. Радвам се, че и Ви е ясно коя съм, и какво правя, защото на мен нито ми е ясно кой сте, нито кого представлявате под кодовото „ние – патриотите“, нито искам и да знам. Не ми е ясно и демонстрираното от Вас категорично разделение на: „ние – добри, ние – патриоти“, „вие – лоши, вие – соросоиди“, както и безпочвеното обвинение „в лицемерие и лъжа.“ Това са само част от нещата, които не са ми ясни, но не искам и да ми ги разяснявате, безсмислено е да се натоварвате излишно.
   Как точно ме „хванахте и изпържихте“ – за мен остана мистерия. Надявам се „победата“ Ви да Ви е накарала да се почувствате по-спокоен. И за още по-голямо успокоение – аз знам много по-добре от Вас дали се изразявам с ирония/ сарказъм/ насмешка или не. Предполагам, че различията в ценностните ни системи не Ви позволяват да приемате мнения, които не са сходни с Вашето, независимо от формата, под която са представени. Декодирате ги само и единствено като конспирация, подривна дейност, лъжа, лицемерие, хулене. Важното е да е лошо. Предполагам, че различията в ценностните ни системи водят и до влагане на различен смисъл в израза да носим “отговорност за делата си. А значи, и ВИНА за грешките си.“ Аз нося отговорност и/или вина ежесекундно за всяко мое (без)действие. По изказа и нападките Ви във второ лице, мн.ч., догатвам, че Вие не чувствате вина и не носите гражданска отговорност за цялостното политическо управление у нас. Ако е така, „Господ да се смили над вас!“
   Пожелавам успех на Вас и останалите патриоти, повели борба срещу Сорос, Обама, HAAPR, ЕС, Билдербърг, Спидермаан, илюминати, масони, и подобни. Тъжно е, че вечно разделеният български народ така и не си взе поука от легендата за хан Кубрат и синовете му.
   “Усмихнете се малко. Не боли, не вреди, безплатно е!” И с искрени пожелания за най-важното – здраве!

   • Името Ви е в кавички, госпожо, защото в интернет всички са по принцип анонимни – с това изразявам недоверието си към Вас. Ще сваля кавичките, едва и само когато Ви видя личната карта. И Вие постъпвайте така – нека който ни познава, да съди дали сме с истинската си идентичност!

    Каквото и да бъдат наричани такива като вас – все ще е малко! Вие прекрасно знаете какво правите. Некадърният „сарказъм“ не свърши работа. Пък и Вие не отрекохте, че споделяте соросоидните „ценности“. Затова никакви призиви за „мир“ няма да минат – защото се е стигнало до ножа. Вие колите българския народ и после викате, „О, нека да бъдем единни! Ама моля ви се, нека да се усмихваме!“ Не ми е смешно, когато съм на дръвника под вашия нож, и не ми пука, че щели да ме снимат. Няма да се усмихвам предсмъртно. Да, няма и не може да има мир между нас и вас. Има време за мир, има време и за война. Явно, времето за война е дошло.

    Вие неолиберастите и соросоидите сте чума, която трябва да бъде изкоренена. Ама българи сте били? ОК, мъчно ми е за вас, но вие вече няма да се промените. Самите вие сте мъртви и ще убивате народа около вас. Моето „ниво на комуникация“ било „ниско“?… Ами вие, като сте толкова възвишена – не защитавате ли анти-български дела? Кое е по-важното и по-доброто: да Ви говоря неприятни работи, или миличко и любезно да манипулирам хората като Вас, и да им тровя душичките? Вашата ценностна система, значи, не Ви позволява да наричате хората разни работи (ах, колко културно и изискано!), но Ви позволява без никакъв проблем да ги тровите с анти-българска идеология? Как не ви е срам да имате такава „ценностна система“? Че и да я хвалите? Или безсрамието е всъщност, основен неин елемент?…

    Вие отговорихте ли поне на едно от обвиненията ми по същество към неолибералната идеология, и практиката на соросоидите? Но защо Ви трябва да се излагате допълнително? Вместо това ме упреквате в „лоши маниери“. Майната ви на вас, и на вашите маниери! – нима е нормално българоубийци ме учат на добро поведение и на етикет? И как не ви е срам, чудя се – да си бяхте взели на заем от някого 5 грама съвест, за да престанете да тровите вербално читателите на този иначе хубав сайт!

    И накрая, за моята отговорност, „безкритичност към себе си“ и моята вина. Виновен съм – и безкрайно се разкайвам, изповядвам пред хората и моля за прошка, че през 1990 година бях една от онези площадни овце, които помогнаха на унищожителите на България да положат основите на така наречения „преход към пазарна икономика“. Безкрайно се разкайвам и моля за прошка, че през 1997 година и аз бях на улицата, за да свалям Виденов и да наливам вода в мелницата на българоубийците – Костов, Божков и другите Приватизатори. Виденов беше жертва на финансов заговор, но и до днес тази елементарна истина се замита под килима. Защото той спря варварската приватизация – убиването на нашата икономика. Моля за прошка, че тогава бях глупав, неинформиран, не разбирах кои са истинските народоубийци, но бях ентусиазиран да поглъщам „истините“ на нашите „реформатори“. И поради това бях използван като марионетка. Моля за прошка, че вярвах безкритично на пропагандаторите на „новото време“ и гласувах за (С)ДС. Нося огромна вина заради глупостта си, поради която допринесох за убиването на България.

    Но оттогава мина много време. Трябваше да порасна и го направих. По-добре късно да поумнееш, отколкото никога. И затова сега ще бъда безжалостен към вас, българоубийците. Имам едно оръжие – словото. И ще ви кълцам с него, докато имам сили, защото няма мир между доброто и злото, истината и лъжата. Вие, неолиберастите, отричате истината по принцип, като Пилат Понтийски („какво е истина?“), за вас всичко е относително и въпрос на гледна точка. Типично за лъжци… Но истината съществува. Имам право да я търся, да вярвам в нея и да я изповядвам – така, както я виждам. Вашите лъжи няма да ме накарат да си наложа автоцензура. Вие за нещо разкаяхте ли се някога? Не? – значи, грехът Ви си остава. Ние сме от два (антагонистични) свята, и както е казал Смирненски – и единият е излишен. Така да бъде!

  • Чудесно, господине, успех Ви пожелавам с делата, а не само със словото, че едиснтвено с второто нищо не става. Нито съм Ви обявявала война, нито искам мир. Всеки е свободен да избира, така че Вие действайте както намерите за добре. По никакъв начин не можете да ме накарате да се почувствам зле, както не можете да ме откажете да се движа свободно из интернет пространството. Очевидно е, че сме от различни светове и до единно виждане няма да се стигне, а не е и нужно. Отново Ви желая успех и здраве!

   • Докато пожелавате на мене „здраве“, в същото време убивате българския народ, като му тровите душата с лъжите си. Знам, че не мога да ви спра. Ще пишете където си искате каквото си искате. Типично за вас, соросоидите – вие сте фанатици и нямате умора, само се потите. Но едно Ви обещавам: където Ви срещна, ще ви мачкам вербално и ще Ви изобличавам, независимо дали искате война или не – гарантирам Ви, че ще я имате. Защото наистина сме от разлбични светове: Вашият е свят на лицемерието и лъжата, свят на убийци и крадци. Моят е на бедните онеправдани, ограбени и излъгани хора, мечтаещи за справедливост и социална солидарност. Проклет да съм, ако някога приема „единно виждане“ с Вас.

 2. Митев, какви са тия глупости бе. Генов ме бил накарал. Ти идиот ли си? (не те обиждам, а питам). Не те ли обиди назначението на Пеевски? Не те ли обиди коалицията на Атака с ДПС? Мен ми отне половин секунда да изляза на улицата, като видях новината за Пеевски, без всякакви Фейс буци да ми казват.

  • Винаги съм бил против Пеевски и неговото злополучно назначаване. Само един идиот не би бил против. Това е моят отговор.

   Но да допълня нещо! Само един идиот (!) би се оставил да бъде воден за носа по такъв елементарен начин. Хубаво ви навряха в очите „случая Пеевски“ – така, че нищо друго вече да не виждате. И други простотийки добавиха, впрочем, типични за ДПС-БСП мафията. С помощта на такива като дебелото прасе Пеевски ви превърнаха в зомбирани кукувци. Но не защото много ви обичат (българския народ, де). Нищо добро няма да ви донесат соросоидите! Там, накъдето напирате, по-точно, накъдето ви бутат, без да се усещате – там ви чака още по-страшно общество и тотална смърт на нацията. Трябваше да се усетите, че използват справедливото ви възмущение за СВОИТЕ цели. По това, примерно, че не по-малки мерзости и несправедливости до сега винаги бяха премълчавани и игнорирани от всички соросоидни „Центрове за…“, „Институти за…“ и „Фондации… нещо-си“. Изведнъж (о-чудо!) заговориха за „морал“ – когато НА ТЯХ им стана удобно!

   Ако мразите някого и знаете, че е тип – от тези, които няма как да не свършат нещо мръсно – давате му „възможност да работи“ и чакате. Даже го улеснявате да се издъни. После го хващате и тържествено казвате, че трябва да бъде разстрелян, и че вие, разбира се, сте направо святи пред него и ВЕДНАГА трябва да го замените (колко удобно, други кандидати няма). Елементарни движения – толкова ли сте глупави?

   Проблемът е не, че това правителство е калпаво. Проблемът е, че няма алтернатива. А тази „дясна алтернатива“, която трескаво се скалъпва сега в момента, най-нагло наричана „реформаторска“, е все същата стара политическа фъшкия, завита в нов станиол. Не ви ли стигнаха „реформите“ – които УБИХА България? Малко ли направиха вече бесните, пардон – десните „реформатори“, или вие сте тъпи, слепи и безпаметни, та не знаете, не разбирате, или не помните какво са направили?

   Що се отнася до „Атака“… Една елементарна просташка черна лъжа, с бели конци съшита, беше сервирана от туркофилите – и глупчовците веднага я лапнаха! Даже не стана нужда да се повтаря милион пъти, и хиляда стигнаха. Както винаги, крадецът вика „дръжте крадеца“, туркофилът – „дръжте туркофила“! Не се ли сещате КОЙ е този, дето сега уж вика „долу ДПС“? Кой обвинява Атака от една страна, че били „ксенофоби и нацисти“ (защото били против ДПС), а от друга страна ги обвинява, че се били „сдружили“ със същото това „гадно“ ДПС? Ами хайде да се разберем – ДПС анти-българска партия ли е? Неконституционна и мафиотска ли е? Ако да – защо същите тези обвинители досега не я изобличиха и не я разкараха, а я хвалиха и поддържаха? Ако е „добра“ – какво лошо има в една коалиция с нея; ако е „зла“ – кога се обърнаха против нея като фурнаджийски лопати? След като „Атака“ винаги е била ПОСВЕТЕНА на борбата с ДПС, но винаги е била блокирана досега от евросъюзните угодници? Значи, сега ДПС е удобен инструмент за очерняне на „Атака“ – и затова сега ДПС е „лоша“. Но когато не е нужно да бъде очерняна „Атака“ – тогава ДПС е „демократична и европейска“. Кое е вярното? И ако „Атака“ бъде закопана – това осъдително отношение към ДПС ще остане ли? Много бих се радвал! – но едва ли… Как така бързо и лесно забравихте туркофилската анти-българска политика на тези, които сега обвиняват „Атака“ в сътрудничество с ТЕХНИТЕ БИВШИ приятели? Или вие не четяхте тогава вестници, не слушахте радио, „не сте в течение“ – обаче, сега неизвестно как сте „добре информирани“? В момента тече кампания за очерняне на единствената партия, страшна за Брюксел. Тя е страшна поради ИДЕОЛОГИЯТА, която носи, поради истините, които говори, защото ясно сочи враговете на България. Но не нападат идеологията й – смеят ли? – нападат водача й, че бил хулиган и луд, и парламентарната група, че била „предателска“. „Атака“ отдавна е обяснила всичко това, но вие се правите на кукувци и НАРОЧНО не го четете – явно НЕ ИСКАТЕ да разберете какво ви говорят. Толкова по-зле за вас и за България!

   „Мен ми отне половин секунда да изляза на улицата“ – Много жалко за хората, които са толкова лесно манипулируеми, че не губят нито една секунда даже, преди да се включат в нечия схема. Първосигналните реакции на елементарни, немислещи хора – това е, на което разчитат соросоидите.

   Разбира се, няма гаранция, че зад ника Slaven стои човек, говорещ истината. Спокойно би могъл да бъде и лъжец, и провокатор, който и да е. В такъв случай работата е ясна – такива са много, и именно ТЕ подкарват овцете.

   Но ако Slaven е написал истината – то много жалко, винаги съм твърдял, че „протестиращите“ са или съзнателни мерзавци, или глупаци. А глупаците не са непременно „лоши хора“. Просто в нашата страна вече е недопустимо, даже е неморално да бъдеш първосигнален, немислещ глупак. Такива също носят отговорност за смъртта на нацията и нямат никакво оправдание. Възрастни сте – стига вече „родителите ми не ме възпитаха“, „Сорос така ме научи“. Имате глави на раменете и носите отговорност за делата си. А значи, и ВИНА за грешките си.

 3. До г-на Митев… Трябва малко да отпуснете чувството си за хумор, иначе с тази прекомерна „сериозност“ в изказа Ви.. някак ни се иска да пропуснем изписаните от Вас редове. Предлагам, като за начало да си измиете очите и да поосвежите възгледите си.

  • Ами ОК, свежите са на жълтите павета – свалят правителството. Там е и свежо, и весело. Приятна веселба!

 4. По случай рождения ден на Дьорд Шорош (Джордж Сорос) и всички излияния по негов адрес в последно време (на човека сигурно му парят ушите постоянно), реших да напиша и аз някой ред, въпреки че вече 60 дена упорито се въздържам. Текстът с елементи на разсъждения е насочен предимно към сензационните ни журналисти, които така активно разнищват световната конспирация срещу KLETA MAJKA BALGARIQ.
  Уважаеми сензационни журналисти (ще ми се да кажа колеги, но ме е срам), разбирам, че сте попаднали на „гореща следа“ в лицата на Саша Безуханова, Антоанета Цонева, Асен Генов, Константин Павлов – Комитата, кръга от „Капитал“ (да не ги изреждам всички), и т.н., но някакси ми се струва, че не се отдавате изцяло на работните си задължения и дълбаете само по повърхностния слой на проблема.
  Разяснявам с прости изчечения. Унгарецът Джордж Сорос завършва образованието си във великобританския London School of Economics. По-късно става американски гражданин. С други думи, житейският му път тръгва от Централна Европа и стига до изповядване на капиталистически възгледи и идеи, с основна цел изпълняване на деструктивни операции срещу човечеството.
  Аз, българка, завършвам образованието си в американски и британски университети, живея няколко години в САЩ, и се връщам в България. Следователно моят житейски път тръгва от Югоизточна Европа, плащам си непосилни университетски такси, за да изповядвам капиталистическите възгледи и идеи (един вид – промиват ми мозъка), и се връщам в България, с основна цел да ги реализирам на местна почва.
  В случай, че не разбрахте логиката – въпросните „горещи следи“, които тормозите и нищите от едно известно време, са чисто и просто платена работна ръка на чичо ми Сорос (както обича да се обръяам към него). Хората си вършат работата, за която им се плаща. Какво лошо има в това?! Призовавам ви да ги оставите да си поемат глътка въздух и да се фокусирате върху реалния проблем. А именно, лидерите в сянка като мен, бъдещите наследници на Гуруто (да не забравяме, че навършва 83 все пак), които ще яхнат процеса по подривна политика в световен мащаб по-рано отколкото предполагате. Вярвайте ми, ние сме много и сме навсякъде.
  В България нашите кадри работят в държавните институции и неправителствени организации; работят за малки или големи капиталистически компании; стартират свой частен бизнес (дори кандидатстват по Евро програми и печелят субсидии!); присъстват и в цялото медийно пространство като журналисти на трудов договор или на свободна практика.
  По странство също сме изключително добре представени. Наши кадри работят за Световната Банка; ООН; различни финансови институции (като Мерил Линч); мултинационални компании, свързани с интернет услуги (като Гугъл); световни медийни организации; Европейския парламент и Европейската комисии, и т.н.
  Хората, които сме възприели Сорос религията и я изповядваме страстно от пубертетска възраст още, това сме ние – лидерите в сянка. Ние сме истинските автори не на световната, а на галактическата конспирация срещу KLETA MAJKA BALGARIQ. На другите им се плаща, за да играят ролята на буфер пред медиите и обществото. Основната им задача е да ни подготвят добре почвата за основните ни подривни действия, които сме планирали в дългосрочен план.
  Отново завършвам с призив към сензационните журналисти – вършете си малко по-съвестно работата. От Обществото на Лидерите в Сянка, сме изключително разочаровани от факта, че за толкова време не успяхте дори да предположите кой може да дърпа конците на „горещите ви следи“ (предварително се извинявам от името на цялото Общество на Лидерите в Сянка, ако съм изпуснала някое от имената на „горещите следи“ от вида соросоиди. Всички ви уважаваме еднакво много и вашите усилия не остават незабелязани! Чичо всичко вижда.)
  И накрая ще завърша с: Честит рожден ден, Чичо! За мен е въпрос на чест и гордост да бъда твой верен последовател forever & ever! Ние винаги ще сме зад теб, да те подкрепяме; до теб, за да изпълняваме галактическия план на конспирация; пред теб, когато решиш, че сме готови да поемем изцяло лидерството на човечеството! Да илядиш (казано по нашенски)!
  PS: Текстът е скроен набързо, че е понеделник все пак и ме чакат много разрушителни действия по план. Ако има неточности, приемете извиненията ми.
  И чрд на цветан василев….

  • Никаква изненада! Да, знаем за това явление, знаем за вас. Ако нямаха среда, в която да виреят, въпросните същества като Геновци, Павловци, Добромировки и т.н. нямаше да постигнат особен успех.

   Впрочем, тяхната среда не се състои от 20-30 човека. Не и от стотици. Много хиляди са, може би десетки хиляди – по моя най-скромна и груба оценка. И тази среда беше грижливо отглеждана от мозъчните тръстове, имплантирани още от Луканов. Първият, естествено, беше „майката“ на всички тях – „Отворено общество“. Вие, „лидерите в сянка“, сте тази среда. Всеки един от вас е пешка, готова да стане царица.

   Нахъсаните за капиталистически успехи „млади бизнесмени“ докопаха много примамливи възможности. Така вашата среда укрепна. Наистина, няма някой обучен в щатите и върнал се после у нас „прогресивен младеж“, който да не е проводник на евроатлантизъм и неолиберални идеологии. Не е случаен главоломният успех на такива. Тук те се изстрелват като ракети по кариерните стълбици. Ползвате се от невероятна закрила – препоръки, информационно подхранване, безплатно менторство, гарантирано спасяване от беди. Всяка мафиотска фамилия може да позеленее от завист. Щедрите парични потоци от чужбина, външнополитическият натиск, тоталната идеологическа пропаганда по всички медии… всичко това ви осигури уютно гнезденце, в което да израснете. И, естествено – да не пропуснем старата ненаситна соц-номенклатура, пронизана от връзките на ДС, които връзки не само не отслабнаха, но станаха повече, нови, силни и здрави. Тя се сля със соросоидната среда. Вие, соросоидите, сте бракосъчетани с тях. Продуктът е отгледан по поръчка, под покровителството и закрилата на външни сили. Новите наши „соц-ком-капиталисти“ незабавно изучиха дечицата си на запад и ги направиха неолиберални соросоидчета – пазарни фундаменталисти и супер успешни „бизнесмени“. Да радват и татковците им, и външните колонизатори на България.

   Та, всичко знаем ние за вас – знаем кои сте. Знаем, че сте много. И че сте навсякъде. Нужно е да бъдете един по един прогонвани, задушавани със закони и икономически политики, разорявани, осмивани, изобличавани, съдени и вкарвани в затвора, докато изчезнете от обществения живот. Не е лесно да се изчисти този мицел, но не е и невъзможно. Длъжни сме да опитаме. Благодарим, че ни раздразнихте – така все повече нормални граждани ще се активизират. Всяко действие си има противодействие. Дано само България, като един обществен организъм, да не реагира твърде късно на вашата инфекция. В противен случай изходът е ясен.

   • Очевидно не схващате засиления сарказъм в исказа ми. И въпреки че искате да сме „прогонвани, задушавани със закони и икономически политики, разорявани, осмивани, изобличавани, съдени и вкарвани в затвора, докато изчезнете от обществения живот“, аз, г-н Митев, Ви пожелавам да не се „раздразнявате“ повече, че е вредно за здравето и наламява съществено земния Ви път. Усмихнете се малко. Не боли, не вреди, безплатно е!
    За да не откривам топлата вода, копирам скорошен статус на Асен Генов от Фейсбук, без съкращения:
    „Обвиненията в „соросоизъм“, в крайна сметка, са обвинения и внушения срещу ценностите на съвременната демокрация, на свободната и конкурентна пазарна икономика.Обвинения срещу многопартийна политическа система, срещу гражданско общество, срещу ценностите на свободните медии и свободата на словото.Обвинения, срещу идеите за ефективно и независимо правосъдие.Срещу свободните и конкурентни пазари и, в крайна сметка, срещу свободната частна инициатива.
    Какво имат предвид „критиците“ от пеевско-блъсковско-тошевите медии и неомарксистите идеолози, ако всичко по-горе е обект на тяхната идейно-политическа борба?
    Обвиненията на неомарксистите, неокомунистическите или откровено мафиотските медии, рупори и идеолози следват общо взето елементарна обвинителна линия – Сорос (Отворено общество, CEE Trust, Джърман Маршал Фънд и други, ако се сещате), които лансират така наречените, според червените шамани, (нео)либерални ценности, а именно: пазарна икономика, (много)партийна система, силен неправителствен сектор (омрАзните НПО-та)… Следователно, всичко това е вредно!..
    Така, стигаме до необходимостта от защита и опазване на истинските ценности и на неясно каква „справедлива и хуманна“ обществена система.
    Ако някой поддържа тези обвинения или тази логическа линия, той трябва да обори всичките изброени и изповядвани от мен ценности. Обвинителят трябва да докаже вредата от демократичните ценности, които ние изповядваме.
    А внушенията, че някой просто налива едни кинти в едни хора, за да руши доброто в човечеството, са просто дъвка за лумпени, които не познават ни най-малко принципите, по които функционира неправителственият сектор. Ще кажа само едно: Няма как едни пари да бъдат дадени просто, за да се организира комунисто-подобна подривна дейност, целяща саботиране на дейността на пощата, ЖП гарата и, в крайна сметка, завземане на телеграфа и мандрите. Просто нещата не стоят така.Проектите, които се финансират, са в съответствие с изброените по-горе ценности.Печелят се в международна конкуренция и, в крайна сметка, са обект на сериозна отчетност, както от страна на държавата, така и от страна на самите донори.Не съществува такъв филм, при който един лош чичко дава на Асен Генов едни кинти, за да развива втория подривна анти обществена дейност.Не съществува, извън болната фантазия на някой профан.
    В заключение, тези „обективни критици“ пропускат, съзнателно или не, дейността на фондации, като Роза Люксембург в Германия и фонда Фридрих Еберт. Ако продължим по тази опасна линия, ние все повече се доближаваме до Путиния. Пардон, до Русия…
    Освен това, КОЛКО ПАРИ даде Сорос да бъде избран Пеевски за шеф на ДАНС?..
    Ако министър Йовчев мисли, че Сорос руши държавността, защо не поиска международна заповед за арест?
    Аман от налудни и шизофренни твърдения.Жалко е, че има хора, които се вързват на всичко това и, казано на рибарски, кълват на маджун…“

   • ТАЗИ патка …, да, да патка, какво; като е запяла Соросовия химн и се надява и мисли, едва ли не, че от утре светът ще е техен, неин, на соросоидната паплач; която се надява, още малко и светът е техен, на соросоидите, техен някой ден.
    Недалечен ден.
    Гладните патки просо сънуват.

   • О, прекрасно схващам, „Ева“ – не сам толкова ограничен, както ви се струва. Да, не е тук мястото да спорим за ценности. Но Вие сте изредила вашите ценности, които наричате „ценности на съвременната демокрация“. Ще си позволя да ги разгледам малко. Ако ТОВА е съвременната демокрация, за която вие соросоидите се борите – сто пъти предпочитам не чак толкова „съвременната“ „путиния“! Защото не ме интересува кое е съвременно, а кое е добро и правилно за народа, кое му носи благоденствие и смислен живот.

    Ето ви ги на вас ценностите: „Свободната и конкурентна пазарна икономика“ – лицемерие и лъжа! Няма такова животно! Една истински свободна икономика НЕ МОЖЕ НИКОГА да бъде конкурентна. Само РЕГУЛИРАНАТА икономика може да бъде – но тя, уви, не е „свободна“ по вашите представи. Теориите ви са идиотски до безумие – впрочем, това е вече доказано и от много колеги икономисти. Изводът е – вие не сте некомпетентни и ограничени учили-недоучили. Ние, патриотите, сме за пазарна икономика! Докато вие, соросоидите, сте съзнателни лъжци, идеологически агенти на безсрамни и безсъвестни корпоративни грабители.

    „Многопартийна политическа система“ – поредната лъжа! Враговете на неолиберализма изобщо не са против, а са ЗА многопартийността. Ние сме против злоупотребата с демократичната система, против антихуманизма, прикрит под лозунги за „демокрация“.

    „Гражданско общество“ – вие сте лъжци – НЯМА такова нещо като гражданско общество в България. Защото вие, соросоидите, не му дадохте да израсне. Вие бяхте имплантирани тук от Вашингтон, за да създадете един изкуствен идеологически октопод, която да го замени – по-скоро, да не му даде да се роди. И най-нагло казвате, че вие сте едва ли не „гражданското общество“ – разбирай „българското общество“ – разбирай „цвета на българската нация“ и имате едва ли не право да представяте българския народ. ТОВА беше целта ви. Вие сте НИКОИ – само една анти-българска идеологическа мафия, имплантирана в тялото на българския народ. Винаги ще си останете чужди за него и рано или късно или ще го убиете, или ще бъдете отхвърлени.

    „Ценностите на свободните медии“ – ние патриотите сме за истински независими медии, а именно вие ги убихте, като ги включихте в мафиотската си идеологическа мрежа. В резултат в България вече НЯМА истински свободни и независими медии. И колкото повече се борите за тяхната „независимост и свобода“, толкова повече те се превръщат в пропаганден рупор на неолибералния и евроатлантически мейнстрийм. „Ценностите“ на вашите медии са политкоректните идеологически „ценности“, с които вие сте ги пропили.

    „Свободата на словото“ – ние патриотите сме за свободата на словото, а именно вие соросоидите сте, които я задушихте! Никое слово, което не е политкоректно и не съвпада с ВАШИТЕ идеологически постановки се цензурира – много тънко се осмива и охулва, игнорира се, унижава се по всички възможни методи – и груби, и рафинирани.

    „Идеите за ефективно и независимо правосъдие“ – вие убихте правосъдието, първо защото ни извихте ръцете да загубим своя национален суверенитет. След Лисабонския договор България вече няма независима държава, парламентът ни стана един местен общински съвет и точно по същия начин българските съдилища вече нямат последната дума. Вие искате съдебна система „независима“ от народния контрол. Една съд.с-ма самодостатъчна, бетонирана в себе си, абсолютно недосегаема – е идеална среда за корупция и за решения под политическси натиск. Точно такава ви е нужна.

    „Свободните и конкурентни пазари“ – лъжци, вие соросоидите постоянно използвате това клише, под което явно разбирате „възможност за едрите транснационални корпорации да се разпореждат в България както си искат, да грабят, мачкат и душат клиентите и дребните предприемачи“. По-горе казах защо „свободата и равенството“, както и „конкуренцията“ са невъзможни между вълка и агнето, но вие много държите да ги поставите в еднакви „равни“ условия.

    „Свободната частна инициатива“ – колко мерзости и социални несправедливости са извършени под този лозунг! Аз съм ЗА частната инициатива, но какво е това „свободна“? Свободна да прави какво, свободна от кого? Свобода за бандитите и кръвопийците? За силните да душат слабите? Това имате вие предвид!
    Вие сте измамници и лицемери… Всичко, което говорите има скрит смисъл, обратен на обявения. Всички ваши „ценности“ са анти-ценности. Всичко, за което се борите е анти-социално и анти-хуманно. Вие сте на другия край на барикадата. Вие сте ВРАГОВЕ на българския народ.

    Ние не отхвърляме вашите „ценности“, те са почти като нашите – само че малко са изопачени като понятия. Съвсееееем малко – точно колкото да ви дадат възможност да злоупотребявате с тях. Ние отхвърляме всъщност ВАС, и ви обвиняваме в лицемерие и лъжа! Обвиняваме ви във фалшифициране и злоупотреба с ценностите, които уж пропагандирате. Господ да се смили над вас!

   • „Не съществува такъв филм, при който един лош чичко дава на Асен Генов едни кинти, за да развива втория подривна анти обществена дейност.Не съществува, извън болната фантазия на някой профан.“ – ооо, ние и по-лоши неща сме били наричани, но за съжаление, не е болна нашата фантазия. Става въпрос за ФАКТИ, доказани с документи. Дали ще наречете едно финансиране „проект“, който се бил „печелел конкурентно“, че и даже се бил „отчитал“ някъде си пред някого си (но не и пред българското общество) – ха-ха, ще се спукам от тъжен смях! – или ще го наречете „финансиране на подривна дейност“ – каква е разликата? Шизофреник е този, който вярва на лъжеца и подлеца Генов.

 5. Асен Генов създаде едно събития във фейсбук. Това му беше „организацията“ на протеста. До там. Десетките хиляди хора излязоха сами. И ще излязат пак. Сори, тоя път няма да ви мине номера.

  • О, наивни човече!… А ти уверен ли си, че наистина ролята на Генов е била само дотам – да организира протеста?… И че той вече с нищо подобно не се занимава, а просто си изразява „гражданската позиция“?… Не само, че беше един от тези, които СЪЗДАДОХА (изкуствено – от нищото, и при това за пари) така наречените „протести“, но и продължава да „организира“ и да печели! Не той е глупакът, а нещастните хора, които му вярват…

   И какво означава „хиляди хора излязоха сами“? Сами излязоха – не са били подкарвани с автомат. Но къде и как придобиха желанието да излязат? Това, дето възникна в главиците им, как точно се роди? И наистина, нищичко общо ли нямат „независимите убеждения“ на тези „хиляди хора“ с прочетеното във Фейсбоклук и с дейността на геновците?

   Естествено, унизително е да си признаеш, че някой ти е повлиял чак дотам. Всеки иска да си мисли, че умее да разсъждава самостоятелно, че е интелигентен, самостоятелен, умен, трезв, достатъчно възрастен, за да преценява и да решава… Какъв ужас е да допуснеш, че са ти повлияли, оказали са ти внушение, че твоите убеждения всъщност не са твои, а имплантирани, че си се оказал твърде ленив за да проучиш нещата, затова си видял не истинската картинка, а тази, услужливо сервирана от „мейнстрийма“…

   Е, имате оправдание. Хората така са научени – да се доверяват на авторитети. И как да не е обективен авторитет, да речем, „националната“ ни телевизия? Или не дотам националната, но впила се в „народните симпатии“ БТВ, а и други, подобни на нея? Когато те в един глас неуморно подкрепят истерията във фейсбук – нормално е да решиш, че няма нужда от повече мислене и анализи – това е то „истината“.

   Така беше и през 1990, и през 1997 година… Знам – и аз участвах. Някак си се измъкнах от пропагандното тресавище и прогледнах. Същото е и днес. Но мнозина никога няма да прогледнат – до самата си смърт.

   Винаги ще бъде така и България ще бъде в крайна сметка тотално унищожена, ако българската народна маса не излезе от овчото си полу-безумно състояние. Докато не израсне над примитивното ниво на елементарна обществена и политическа неграмотност, граничеща с профанизъм. Докато не разбере, че медийната среда е бойно поле и далеч не всичко там е „обективна истина“.

   Това беше първата цел на соросоидите, веднага след 1989 година – нагла, агресивна, неолиберална и евроатлантическа пропаганда, с цел – пълно политическо затъпяване на народа. И те постигнаха целта си. Което пределно ясно се вижда днес.

 6. за парите ОК, но се чудя кога ли ще се научим, че образованието не гарантира и не е белег за каквото и да било качество… хептен пък за журналистиката, където уж дипломирани „професионалисти“ правят по 5 грешки на изречение в поръчковите си статии…НО, явно важното е, че имат тапийка…

 7. Този ненормалник така ме отвращава, че не желая да виждам физиономията му. На тази възраст, а толкова корумпиран и жаден за финикийски знаци?Не искам да си представя, ако това жалко подобие на човече влезе в политиката, какъв ли хищник ще стане!!

 8. Интересно как успява Генов да убеди най-различни лица да го финансират? С какви ли доводи ги омайва? Отделно от това, че лъже, че е журналист – то журналисти много… Но не всички журналисти така лесно получават политически пари, за да свалят законни правителства.

  И ако се замислим… На пръв поглед наистина, няма връзка между политическата ориентация на спонсорите. Тя изглежда даже противоположна. Но може би, все пак има някаква връзка? Може би връзката е интересът на тези „различни спонсори“? Трябва да се замислим, а нямат ли те общ интерес? И ако да – какъв е той? И всъщност, толкова ли са различни те, и наистина ли никак, ама никак не са свързани помежду си?

  Парите винаги казват истината. Жалко, че не винаги е лесно да се проследят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s