Обама призна влошените руско-американски отношения / The Washington Post

usa-Анн Жеран

Путинска Русия отново се плъзна в подозрителността и недоверието от времената на студената война, заяви президентът Обама в петък, добавяйки, че ще се бъде целесъобразно „да преоцени“ взаимоотношенията между двете държави, които неотдавна бяха увредени от Едуард Сноудън, организирал изтичане на информация от Агенцията за национална сигурност на САЩ, пише The Washington Post.

На пресконференция в Белия дом Обама обвини Путин във влошаване на това, което той наричал продуктивно сътрудничество, постигнато с бившия президент Дмитрий Медведев, отбелязва авторът на статията Анн Жеран.

„Тази праволинейна оценка помрачи продължилите цял ден военни и дипломатически преговори с Русия, които двете страни нарекоха позитивни, – продължава журналистката. Независимо от значителните разногласия около Сирия и плановете на САЩ за създаване на ракетен щит в Европа, представителите на САЩ и РУсия се договориха за сътрудничество, където това бе възможно. Русия покани САЩ да участва в предстоящи танкови учения“.

Отменената лична среща с Путин свидетелства за това, че Белият дом признава, че независимо от необходимостта от сътрудничество с Русия, опитът да се създадат добри отношения с Путин се е провалил, се казва в статията.

Обама подчерта, че в обтегнатите отношения с Русия няма нищо лично, предаде изданието. „Знам, че пресата обича да забелязва езика на жестовете, Путин винаги изглежда като отегчен студет на задния ред, – каза Обама. – Но когато разговаряме с него, това много често е продуктивен разговор“.

„Със Сергей Лавров отдавна играем хокей. И двамата знаем, че хокеят понякога може да доведе до случайни сблъсъци, – пошегува се Джон Кери, откривайки министерските преговори. – Така че сме искрени….относно въпросите, по които стигаме или не стигаме до съгласие“.

Източник: The Washington Post

Един отговор на “Обама призна влошените руско-американски отношения / The Washington Post

  1. Смешни вопли… Жалки сте, когато изведнъж ви се опънат и се окажете безсилни. Да, искрени сте в имперската си наглост. Но от това не ми ставате по-симпатични.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s