Съдът призна армията на Турция за терористична организация

i_basbugВ писмо до вестник „Хюриет“ бившят началник на Генералния щаб на Турция заяви, че съдът над него в рамките на „делото Ердоган“ носи чисто политически характер, съобщи Гласът на Русия.

Нещо повече,    Мехмед Илкер Башбуг твърди, че ако съдът обяви цялото бивше командване на армията за терористи, това е равносилно на твърдението да обявиш цялата армия за терористична организация.

„Не мога да разбера къде ме съдят – в родината ми или на територията на вражеска държава“, – заяви началникът на Генералния щаб на Турция при произносяне на присъдата за доживотен затвор.

В писмото си до вестника Башбуг призова действащия началник на Генералния щаб „да започне да действа“ и да прекрати мълчанието си.

Един отговор на “Съдът призна армията на Турция за терористична организация

 1. Не пасваш на неоосманизма, Башбуг? Седи си в затвора тогава!…

  Мен може само да ме радва разсипването на грозната и страшна турска армия. Всяко такова разсипване започва от офицерския състав… Нашата армия как я разкулачиха „евроатлантиците“? Таковаха и таковато – с извинение! Мечтая същото да се случи и в Турция – ще живея по-спокойно.

  Какво пък, много се радвам. Всичко, което напоследък става в Турция само я отдалечава от ЕС. А значи, отдалечава във времето и смъртта на България.

  Каквито и страшни да са ислямистите, те няма да посмеят да нахлуят в България, докато сме под крилото на Брюксел. Пък и Брюксел няма да ги приеме доброволно. А ние, за съжаление, така или иначе, вече сме в евро-империята. Няма къде да се денем. Сега остава само да се надявам, че Турция ще бъде винаги максимално чужда на брюкселските политики и идеологии.

  Ще го обясня и с пример. За мен е по-добре да гледам един мноооого страшен лъв – в клетка, през решетките… Даже и да съм на 20 см. от тези решетки. Отколкото да гледам на 20 метра пред мен един гладен вълк – от който обаче, не ме дели абсолютно нищо. И какво от това, че вълкът не е толкова страшен, колкото лъва. Може да ме убие точно със същия 100%-ен успех.

  Браво на Ердоган! Нека още да върши золуми, и колкото може повече да се компрометира! Чудесно, още нещо може да измисли – да забрани профсъюзите, например… Напред, Ердоган! – докато мърсуваш на своя земя, винаги ще те подкрепям!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s