Застреляха кореспондент на Sky News

Riot police clash with protesters in CairoФотокореспондентът на канал Sky News е бил застрелян около джамията Рабаа ал-Адавия в Кайро при разгрома на привържениците на Мохамед Морси, съобщи Al-Masry Al-Youm .  До момента Sky News не съобщава за гибелта на сътрудника си.

Министерството на здравеопазването на Египет потвърди информацията от по-рано за 15 убити в резултат на сблъсъци на протестиращи и полицаи в Кайро. Още 230 човека, по данни на министерството, са били ранени, предаде Nile News. По данни на  Al Jazeera, в резултат на действията на полицията са загинали не по-малко от 120 човека, а „Мюсюлмански братя“ обявяват за смъртта на 250 човека.

Един отговор на “Застреляха кореспондент на Sky News

  1. Сега остава САЩ да обявят военните в Египет за „тирани, избиващи собствения си народ“ и да повторят либийския сценарий. Така де, като не става с добро – ще стане с лошо, ама на тяхната така или иначе трябва да стане – иначе каква световна империя са? Първо направиха всичко възможно, за да могат „Мюсюлманските братя“ да вземат властта в Египет чрез избори. Ама на язък, не им стана работата. Нищо – бързичко ги подготвиха, въоръжиха, насъскаха – и ето ги на площадите! (Мирни демонстранти иначе, ама с калашници. Ей-така, за всеки случай.) И убийствата вече започнаха, планът се изпълнява. Християните първи го отнесоха, както обикновено. Сега вече иде ред и на „миротворците“ да се намесят, за да „въдворят демокрация“. Щатските военни отдавна вече чакат наблизо. Имам доста мрачни прогнози за по-нататъшното развитие на нещата.

    Чудя се кога и български войници ще бъдат изпратени (по линия на НАТО) да „демократизират“ Египет. Нали когато „демократизираха“ Либия – без никой даже да ни кара, ние изпратихме нашата калпава фрегата „Дръзки“ да се мота из Средиземно море и да прави калабалък? Защо и сега да не се наврем да изхарчим доброволно някое друго милионче? Ако бяха герберастите на власт, непременно щяха да го направят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s