Александър Йорданов: Реформаторският блок ще се съюзи с БСП!

1017399_4966601127593_1848248254_nСледобед! Горещо! Чета поезия. Збигнев Херберт:

Изправени сме пред Стената.
Свалиха ни младостта
като риза на осъдени.
И сме в очакване…

180610_101058723306292_292950_nЗвъни телефонът. Миловиден глас, журналистическа лястовица: „Г-н Йорданов, аз съм от вестник….“ (да не му правя реклама!). А миловидния глас продължава: „Г-н Йорданов, преди малко реформаторите публикуваха нещо, което вие сте казали в телевизионно предаване…“ „Какво съм казал“ – питам. „Ами нещо за реформаторите и ГЕРБ заедно да управлявали след избори“. Може и да съм го казал – отговарям, ама не помня кога. „Г-н Йорданов, как ще коментирате това, което сте казали за нашия вестник“ – изстрелва като картечница миловидния гласец въпроса. Как да го коментирам? И връзката се разпадна. Ами сега. Вече не ми е до Херберт. Младостта наистина я няма и май пак сме в очакване. Но след като ме провокира, чувствам се длъжен да си отговоря, поне на себе си.

319038_4000245449070_1112806059_n

Реформаторският блок е проект, който трябва да смени лицето на няколко познати партии с нещо по-приемливо от избирателите. Той не е нещо ново в българската политика, защото по същество представлява коалиция от познати, а някои и омръзнали, партии и политически лица. Но приемам, че у нас и така може – „новите дрехи на царя“. Затова и очаквам делата. Очаквам от много по-остра политическа атака срещу БСП и то от страна на първите лица на блока – Радан Кънев, Меглена Кунева, Касим Дал, Мартин Димитров, от новия председател на СДС Лукарски. В момента обаче наблюдавам, че доминира говоренето срещу ГЕРБ, а ГЕРБ е опозиция, следователно говоренето срещу тази партия косвено или директно подкрепя и обслужва интересът на БСП и правителството на Орешарски да се задържат на власт, налива вода в червената мелница.

1043999_4933607182765_197095715_n

Затова и за „реформаторите“ ще съдя вече не по думите, а по делата. С две ръце ще ги подкрепя, ако видя много по-големи усилия от тяхна страна за сваляне на правителството на Орешарски. Но имам и сериозни опасения, че в един следващ парламент част от Реформаторския блок ще се съюзи с БСП. Или с ДПС. Поне това следва от говореното им срещу ГЕРБ днес. Защото ако не направят с ГЕРБ коалация, то естествено ще трябва да я правят с БСП или ДПС – другите сигурни партии, които ще влязат в следващ парламент. Този вариант на мен не ми харесва и от днес си казвам мнението, за да не е късно утре. Впрочем, партиите, които съставят Реформаторския блок говореха повече срещу ГЕРБ и по време на предизборната кампания за този парламент и очевидно е, че антигерберизма ги обединява. Тогава предупредих, че атаката срещу ГЕРБ ще доведе на власт БСП. Така и стана. Не искам отново да съм прав.

8 отговора на “Александър Йорданов: Реформаторският блок ще се съюзи с БСП!

 1. Ето заради такива „десни“ симпатизирам на ДСБ. И не само заради тоя, а и заради Евгени Михайлов, Едвин Сугарев и подобните.

  • Симпатизирай им! Вие, симпатизантите на ДСБ сте много умни, не сте за два крака.

 2. „Не ми обяснявай, че ако не си с едните – трябва да си с другите!“
  ХА ХА и така до втора АТАКА .. или до второ нареждане. Аз с Кунева не искам да се съюзявам, тя е неконтролируема и могъщо умна с огромен чар прикрит нейде дълбоко. Ванов стига си коментирал, а тичай с купоните за олио, че не остана.

 3. Сашко, защо направо не се влееш в редиците на тиквата? Не ми обяснявай, че ако не си с едните – трябва да си с другите! Ако не си с хитлер, трябва ли да си със сталин, бе, мишок нещастен?!!!

 4. Сашо, ето първия отзив на твоето откровение (виж по-горе). Не само по делата им – и по езика им можеш да ги познаеш.

  Изобщо с тоя манталитет тия хора биха ли донесли нещо добро за България, дори да спечелят властта?

 5. Яяя,тази антика отново се опитва да възкръсне от умрелите мноого отдавна.
  Горкият вол, отдавна Е жив труп в бълг.политика.
  И он се надява на реанимация, и да възкръсне от мъртвите.
  Ще пие ЕДНА СТУДЕНА ВОДА, И ЩЕ ПОТъЪНЕ ПАК И ОТНОВО В БЛАТОТО, ОТ КОЕТО НЯМА ИЗМЪКВАНЕ ЗА КАТИЛИ КАТО НЕГО.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s