САЩ отказа да върне немското злато

1318140606_15Светът губи доверието си в долара като най-надеждна валута. Вълна от недоверие се вдигна след като Немската федерална банка изиска да си върне огромно количество злато, пазещо се във Федералния резерв на САЩ, а Америка отказа. Хората са обезпокоени, че националните вложения на други държави съвсем не са в безопасност в САЩ.

„Светът днес“ припомня, че САЩ просто физически не могат да върнат това, което нямат. Целият свят осъзнава, че в САЩ се пази само малка част от земното златото, и тъкмо тази част разчитали да върнат в Германия, точно така, както направи и Франция. Но явно САЩ в момента нямат дори тази малка троха от скъпоценния метал.

Неотдавна Германия реши да си върне златото, което се пазеже в САЩ, но американският Федерален резерв заяви, че това е невъзможно, защото операцията щяла да се проточи до 2020 г. Немските специалисти изискали разрешение да посетят хранилището на Централната банка, но им било отказано. След настойчивите настоявания хранилището било отворено, но да се влезе в него, а камо ли да се хвърли поглед върху наличното злато, се оказало абсолютно невъзможно. Германия пази в Централната банка на САЩ около половината от златния си запас.

Струва си да отбележим, че финансовите институции на САЩ отдавна са известни с продажбата на това, което фактичски нямат. Например, през 2012 г. банката „Голдман Сакс“ продаваше златни сертификати, твърдейки, че те са обезпечени с реално златно покритие от хранилището. Обаче, както се оказа, никакво злато там нямало, а банката работела чрез фракционния резерв. Основанията били, че само много малко хора ще изискат обратно златото си.

Федералният резерв в САЩ е една от най-затворените организации в света. В продължение на много години в него се пазят огромни запаси злато от различни страни. По време на кризи дори цели държави могат да оставят спестяванията си в Централната банка на САЩ и уж да не се безпокоят за тях. Но днес все по-често може да се чуе новината, че златото в централната банка на САЩ не е толкова много. То или е разпродадено, или е отдадено за дълг, или е използвано за финансова гаранция.

Реклама

7 отговора на “САЩ отказа да върне немското злато

  1. Федералния резерв е частна компания УПРАВЛЯВАНА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ !
    Няма как да върнат това което за „взели“ !

  2. ТЕ СЕГА ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ – БАЛОН СЕ СПУКА И НА ВСЕКИ ЗАКЪСАЛ РИБАР СЪС ХАРТИЙКИТЕ НАСЛУКА , И НА ЧАСТНИЯ ФЕД , ЧЕ МАЙ ДОСТА ХАРТИЯ Е ИЗДАЛ СЪС ЗЛАТЕН НОМИНАЛ , НО И БЕЗ ПОКРИТИЕ ОТ СРЕБРО ДОРИ – * ОКО ДА ВИДИ , А РЪКА ДА ПИПНЕ – ЧЕ ТЕЗ СПРЪТ ЛИ ПЕЧАТНИЦИТЕ НА ГУТЕНБЕРГ СА ДИРЕКТНО ФАЛИРАЛИ И БЕЗ ТОВА СА ПОЛИЦАЙ БАШ ПРЕВЪОРЪЖЕНИ – НО НЕ И БОГОПОМАЗАНИ ТА САМИ ДА СИ ОПРЕДЕЛЯТ КОЙ ДА ПРОСПЕРИРА И КОЙ НЕ НИЩО ЧЕ СЕ КРИЯТ ЗАД ООН И ДРУГИ АБВИАТУРИ …. !!!!! ? @ *****QT4*****

  3. Оставили са се вълкът да пази агнето! Та това са главатарите на пиратите, които вилнеят в океана на „свободния либерален пазар“. Както посочват не малко източници от няколко години насам, това със златните резерви , съхранявани във Федералната резервна система на САЩ, която по същество е частна и с нея оперират МРЪСНИТЕ РЪЦЕ на фамилията Ротшилд, започна да се потвърждава, че е МИТ № 1 на 20 в., реализацията на който започва с лансирането на политиката наречена „рейгъномика“, но започна да облива с леден душ управляващите на редица държави през първото десетилетие на 21 в., поискали да си върнат, заложеното в САЩ злато. Това е и в основата на настоящата финансово-икономическа криза, провокирана пак от същите манипулатори, узурпирали както политиката, икономиките и финансите на редица водещи държави в света, така и управлението на редиза международни организации, институции и органи, които бяха и авторите на Великата депресия през 30-те г. на миналия век. Целта е отсрочка на банкрута на икономиката и финансите на САЩ, заедно с това и своя собствен крах.

  4. Усетихте ли се, малоумниците? Какъв смях!… Миналата година гледах как Макс Кайзер се подиграва на Германия в своето финансово шоу (виж maxkeiser.com) за това, че са си дали златото на Вашингтон „да им го пази“. И че никога вече няма да го видят – смееше се и питаше немците по улиците – „Вие знаете ли къде са златните запаси на Германия?“ – „Алооо, немците, къде е златото ви?“… – голям майтап падна! Още тогава беше ясно какво е станало и че немците могат да… kiss their gold „good bye“ – обаче бомбата гръмна малко по-късно – види се, сега му е дошло времето… Време е немците да разберат, че са „най-силната“ нация в Европа и ЕС единствено защото техните задокеански господари така са решили и на тази позиция са ги поставили. Всъщност Германия е едно вашингтонско куче на верига. Спасиха го след войната, по плана Маршал го охраниха и го напомпиха, та яко заглади косъма. Но все пак, Германия си остана страна-куче на щатските юдео-масони. И ако немците все още не са го осъзнали, време е вече да се усетят. Всъщност, нищо страшно. Виж банкерите как са докарали САЩ до дълг с галактически размер, и да не би на някого във Вашингтон да му пука? Да не би доларът да е покрит със злато? Да се поучат немците от господарите си и да се успокоят. Тежко е да осъзнаеш действителността, но това осъзнаване може да ги смири малко и да им пооправи наглите физиономии.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s