В Сирия убиха турски разузнавачи

SYRIA-POLITICS-UNREST-BLAST-ALEPPOЛидерът на групировката Jabhat ал-Akrad Хаджи Ахмад съобщи, че 117 кюрдски села в триъгълника Алепо – Баб – Азаз са нападнати от свързани с „Ал Кайда“ групировки и от няколко военни подразделения на Свободната сирийска армия (FSA). Атаката е в резултат на договорката, постигната на срещата между 70 командири от FSA, срещата е проведена в Турция през юли.

Хаджи Ахмад заяви пред Firat News, че негови бойци са убили двама сътрудници на турското разузнаване (MIT) през последните два дена, когато имаше сблъсъци в района на Сад Шахаб, там са разположени кюрдските села. Имената на турските разузнавачи ще бъдат обнародвани в близките дни, заяви лидерът на Jabhat ал-Akrad, отбелязвайки, че присъствието на тези хора там е доказателство за ролята на Турция в организирането на нападенията над кюрдите.

Много села в района на Сад Шахаб са били обкръжени на 14 август от въоръжени групировки, свързани с „Ал Кайда“. Около 500 човека са били похитени в селата Kafar Zikhir и Narabiya. Почти 1500 семейства са били принудени да напуснат домовете си.

Jabhat ал-Akrad (Кюрдски фронт) се състои от представители на две етнически групи в Сирия и действа съвместно с „Комитета за народна защита (YPG). Най-малко 70 кюрди са били жестоко убити от ислямистите между 29 юли и 1 август в градовете Til Hasil и Til Aran, в района на Алепо. Свободната сирийска армия също участва в масовите убийства.

Един отговор на “В Сирия убиха турски разузнавачи

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s