Ал Кайда ще атакува влаковете в Европа?

foto0281Ал Кайда се готви да извърши терористични актове върху скоростните влакове в Европа. Това в понеделник съобщи немското издание Bild, позовавайки се на свои източници, близки до специалните служби. По данни на таблоида, информацията за подгатвяните терористични актове идва от американската Агенция за национална сигурност, която успяла да прихване телефонен разговор с терористи от „Ал Кайда“.

Официалният представител на Министерството на вътрешните работи на Германия Йенс Тешке заяви, че информация от подобен род циркулира постоянно. „Нивото на нашите мерки за безопасност е високо. За сега не смятаме, че мерките трябва да се завишават“, – каза той.

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс заяви, че „информацията не се потвърждава от френските специални служби“. „Но нашата бдителност не е престанала, французите трябва да знаят това“, – подчерта Валс.

Както съобщава Франс Прес, позовавайки се на анонимен високопоставен източник, „френските специални служби не са получавали заплахи, насочени конкретно към Франция. Но, според думите му, „има елементи за безпокойство в Северна Европа“.

Източници, близки до френските антитерористични служби, заявиха, че не са били уведомени за прихванат телефонен разговор с терористи.

На свой ред Министерството на вътрешните работи на Великобритания отказа да коментира информацията. Официалният представител на министерството на вътрешните работи на Австрия заяви от своя страна, че поводи за безпокойство няма.

Единствената държава, която засили мерките за безопасност по жп пътищата си след публикацията на изданието, е Чехия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s