Руската естрада е чистокръвна гей-пропаганда / „The Atlantic“ (САЩ)

500В Русия, където към секс-малцинстото с търпимост се отнася само 16 % от населението, огромна популярност имат естрадните изпълнители, които се обличат крещящо и се държат крайно скандално, пише The Atlantic. Изданието отбелязва също, че в последно време в страната са започнали преследвания към най-ярките представители на секс-малцинството в естрадата.

e3de1ce435b8Както пише The Atlantic, певецът Борис Моисеев, много обичан от руските домакини, не скрива своята нетрадиционна ориентация. Дефилирайки на сцената в обкръжението на полуоблечени танцьори, Мойсеев прави характерни движения, които спокойно може да демонстрира и по време на гей-парад, отбелязва изданието.

Друга звезда от естрадата – Филип Киркоров – не се признава открито за гей, но слуховете около неговата ориентация на утихват. Певецът се гримира ярко и се държи „като примадона“. Според The Atlantic, неговият кратък брак с Алла Пугачове бил „делови съюз“ и „прикритие“.

Зверев nz53eTkp9YИзданието посочва и Сергей Зверев – с неговите лакирани нокти, начервени бузки, както и скандалните момичета от група „Тату“. Предаването „Новые русские бабки“ се води от двама преоблечени мъже, а един украински шоумен до неотдавна шества на естрадния подиум под псевдонима Верка Сердючка, съобщава The Atlantic.

serduchka2481

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според една от теориите на изданието, популярността на тези изпълнители се корени в традициите, които от векове са залегнали в руския театър и на музикалната сцена. В Русия винаги са обичали представления, на които актьорите се държат разкрепостено и скандално, използват марионетки, обличат се в женски дрехи за създаване на комичен ефект, показват сатирични сценки и пр.

Според изданието, в Русия е започнало преследване на най-ярките представители на секс-малцинството в естрадата, така, например на Верка Сердючка вече са прекратили договора с една от телевизиите, защото артистът пропагандирал „нетрадиционни отношения“. Но въпреки всичко, болшинството от руснаците продължават да бъдат верни на любимите звезди.

Отношението на Русия към хомосексуализма си остава противоречиво, се казва в края на статията в The Atlantic. През януари тази година телевизионният журналист Антон Красовский открито заявил, че е гей, и веднага бил уволнен. В същото време в Кремъл се вихри концерт на Валерий Леонтиев, който танцува на сцената в скандален кожен костюм, накичен от главата до петите с блестящи допълнения. Наистина, „Русия не може да се разбере с ума“, заключава The Atlantic.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s