Пентагонът ще атакува Сирия откъм море

1326388050_A_1_36744_30963_A_1Независимо от изявлението на президента на САЩ Барак Обама против ваенната намеса в сирийския конфликт, Пентагонът вече е направил „предварителни приготовления“ за ракетна атака по море към правителствените войски в Сирия. Днес генерал Мартин Демпси трябва да изложи плана на атаката.

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл каза, че корабите на американския флот ще се насочват към бреговете на Сирия, ако Обама реши да подкрепи сирийската опозиция.

„Министерството на отбраната носи отговорност, но президентът има свобода на действие при всеки сценарий, а това изисква правилна разстановка на силите и ресурсите в замисимост от решението на президента, – каза Хейгъл, подчертавайки, че решението трябва да бъде прието „преди втората химическа атака“.

По-рано представител на Пентагона каза пред журналисти, че ВМС на САЩ разширяват присъствието си в Средиземно море, поради напрежението около Сирия. Той уточни, че командването на Шести американски флот е приел решение да остави на вахта четири американски военни кораба.

Барак Обама е под натиск след видеозаписа, на който уж е заснета химическата атака от страна на правителствените войски към мирните жители на Дамаск. Въстаниците са пуснали в интернет няколко видеозаписи, на които са запечатали многобройните жертви на химическата атака, в това число жени и деца. Според метежниците, хората са загинали „едновременно и без видими физически увреждания“. Под въпрос е датата на снимките.

Кадрите са с дата 20 август. Това навежда на подозрението, че клиповете са могли да бъдат заснети по-рано от предполагаемата атака. Не е ясно защо жените и децата в момента на атаката са били събрани на едно място. Според експерти, неправдоподобно изглежда и това, че сирийското правителство е решило да използва химическо оръжие точно в момента, когато ООН започва разследване по повода.

Един отговор на “Пентагонът ще атакува Сирия откъм море

  1. Точно пък Барак Обама ли е против тези военни действия
    Това не го вярвам сигурно си удря задника в тавана,че става това, което той иска. САЩ са отвратителни. Съжалявам за искреността си към САЩ, но казвам това, което мисля !!! Те не само нас,но и другите ще уморят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s